EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-02-2018 21:52   Güncelleme : 07-02-2018 21:52

TOROSLAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI BİR PROJEYİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ.

‘’Yetişkin Eğitiminde Çeşitlilik Yönetimi’’ adlı projenin birinci hareketliliği Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde gerçekleştirildi.

TOROSLAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI BİR PROJEYİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ.

Toroslar Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerinin yararlanıcı olarak yer aldığı; Proje Yöneticiliğini, Kurum Müdürü Yusuf GÜLGEN’in yaptığı Avrupa Birliği Erasmus KA1 Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında ‘’Yetişkin Eğitiminde Çeşitlilik Yönetimi’’ projesinin birinci hareketliliği Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde gerçekleştirildi.

Çin Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde 21 Ocak 2018 ve 27 Ocak 2018 tarihleri arasında Erasmus Avrupa Birliği projesi kapsamında finanse edilen Proje Yöneticiliğini Yusuf GÜLGEN ‘in yaptığı projede Kadir AYDOĞAN, Eray AYDIN, Ayşegül TEFLEK Yetişkin Eğitiminde Çeşitlilik Yönetimi konusunda eğitim aldılar. Yedi günlük eğitim boyunca eğitim ve kültürler arası iletişimde çoklu kültürel sorunları, farklı yeteneklere sahip bireylerin olduğu sınıfları yönetmeyi amaçlayan projede kursiyerlerin bu konularda farkındalıklarını artıracak eğitimler gerçekleştirdiler.

Yetişkin Eğitiminde Çeşitlilik Yönetimi projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde yeni bilgi ve beceriler ile Türkiye’ye dönen Toroslar Halk Eğitimi Müdürü Yusuf GÜLGEN ve öğretmenleri kazanımlarını diğer öğretmenlere aktaracaklarını, kursiyerlerin kültür farklılıklarından doğan sorunlarını çözmede daha farkındalıklı ve sorun çözücü olacaklarını belirttiler. Eğitim esnasında meslektaşları ile tanışıp, eğitim öğretim üzerine fikir paylaşımı yapan öğretmenler yetişkin eğitimine katkıda bulunmaktan dolayı büyük heyecan duyduklarını anlatarak, program içerisinde düzenlenen kültürel aktivite etkinlikleri kültürel özellikleri tanıtmaya imkân sağlandığının üzerinde duruldu ve projenin aynı zamanda kültürler arası diyaloğun pekişmesine de olanak sağlandığı vurgulandı.           Toplumda kültürler arası farklılıktan dolayı kişiler arası sorunların oluşması neticesinde çözüm odaklı eğitimlerin verilmesi bağlamında öğretmen ve öğrencilerin iletişiminin sağlanması konusunda tecrübelerinin arttığını belirten öğretmenler sınıfta farklı yeteneklere sahip öğrencilerin eğitiminde kazanımlar elde ettiklerini belirttiler.

Günümüzde insanların eğitim hayatında aile veya çevrenin yanlış yönlendirilmeleri sonucu kendi yetenek ve becerilerinin farkında olamayan kursiyerlerle karşılaştıklarına vurgu yapan Rehberlik Öğretmeni Kadir Aydoğan ‘’Yıllardır ‘’Öğrenmenin yaşı yoktur.’’ Sözünü örnek göstererek bilgi ve becerileri doğrultusunda kursiyerlerimizin eğitim hayatına devam etmelerini sağlamaktayız. Maalesef birçok kursiyerler ve bizler yapabileceklerimizin farkında değiliz. Bunu araştırarak, öğrenerek, öğrendiklerimizi geliştirerek ve kursiyerlerimize aktararak sağlayabilir. Bu bağlamda hazırlanan projeler eğitim-öğretim üzerine bilgi paylaşımını kolaylaştırmakta, yenilikler katmakta ve öğretmenler ve kursiyerlerin farkındalıklarını artıracak eğitimlerin önünü açmaktadır.’’ Dedi.

Toroslar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf GÜLGEN ‘’Yetişkin Eğitiminde Çeşitlilik Yönetimi’’ adı altında gerçekleştirilen projenin devamının gerçekleştirileceğini ve yeni projeler hazırlanacağını belirterek, bu projelerin eğitim ve kültürler arası iletişimde sorunların aşılması ve farklı yeteneklere sahip bireylerin olduğu sınıfların yönetiminin kolaylaşması açısından fayda sağlayacağına vurgu yaptı. Daha önce‘’Okuma_Yazma Seferberliği’’ ile ilgili projeler hazırladıklarını ve uygulandığınıbelirten, Toroslar Halk Eğitimi Müdürü Yusuf GÜLGEN bu projeleri hayata geçirerek kursiyerlere farkındalık yaratmaları konusunda rehberlik yaptıklarını söyledi. Kursiyerlere hem maddi hem manevi destek verdiklerini bunun sonucunda kursiyerlerin hayata bakışının değiştiğini ve yapabilecekleri işlerde bilgi ve becerilerinin arttığını, daha başarılı bireyler olarak yollarına devam ettiğini anlattı.

         Projelerle desteklenen eğitim-öğretim hayatının insanlara sağladığı katkılara vurgu yapan Toroslar Halk Eğitimi Müdürü Yusuf GÜLGEN hazırlık aşamasında projelerin olduğunu, yeni fikir ve projelere de destek sağlayacaklarını belirterek ‘’Amacımız insanların eğitim ve öğretimine katkı sağlamaktır. ‘’ Diyerek farklı kültürlere ve yeteneklere sahip kursiyerlerin bir arada yaşamalarını kolaylaştıracak projeler için çalışmaların hızla sürdüğünü açıkladı. 

Süleyman TaşSüleyman Taş