EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-12-2019 10:20   Güncelleme : 24-12-2019 10:20

BAŞKAN SEÇER, TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ ALANINDA İNCELEME YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mesaiye saha incelemesi ile başladı. Başkan Seçer, hem yeni alınacak 100 çevre dostu otobüslerin, hem de Büyükşehir bünyesinde hizmet vermeye devam eden toplu taşıma araçlarının konuşlanacağı Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde saha incelemesi yaptı.

BAŞKAN SEÇER, TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ ALANINDA İNCELEME YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mesaiye saha incelemesi ile başladı. Başkan Seçer, hem yeni alınacak 100 çevre dostu otobüslerin, hem de Büyükşehir bünyesinde hizmet vermeye devam eden toplu taşıma araçlarının konuşlanacağı Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde saha incelemesi yaptı.

Toroslar Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile de selamlaşan, sohbet eden ve bir bardak sıcak çaylarını içen Başkan Seçer, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mesaiye saha incelemesi ile başlayarak, Toroslar Küçük Sanayi Sitesi’nin üst kısmında yer alan bölgede bir takım incelemelerde bulundu.

Ocak ayında alımı yapılacak olan 100 yeni nesil ve çevre dostu otobüsler ile araç filosunu genişleten Büyükşehir Belediyesi, park sorununa da çözüm üretiyor. Hem yeni alımı yapılan 100 otobüs, hem de Büyükşehir bünyesinde hizmet vermeye devam eden toplu taşıma araçları yeni yapılan ve 79 dönümlük arazide kurulacak olan Toplu Taşıma Yerleşkesi’nde konuşlanacak.

Başkan Seçer’e saha incelemesi sırasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, daire başkanları, müdürler ve mühendisler eşlik etti. Başkan Seçer, saha incelemesinde Toroslar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve İnsu Mahalle Muhtarı Sadettin Kök’ten bilgi alıp, taleplerini dinledi.

Güvenlik en üst seviyede tutulacak

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Eski Otopark’ta bulunan yerleşke de yeni yapılan alana taşınacak ve burada bir de yönetim odası kurulacak. Yeni alanda tüm otobüslerin yerlerinin görüleceği şekilde, şoförlerin ve yol güzergahının anlık görüntüsü alınabilecek. Bu sayede güvenlik en üst seviyede tutulmuş olacak. Teknolojik oda sayesinde şoförlerin araçları daha kontrollü kullanmaları sağlanırken, vatandaşların can güvenliği de sağlanmış olacak.

Büyükşehir örnek bir yerleşke inşa ediyor

Her şeyiyle örnek olacak bir yerleşke hazırlığı içerisinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı yerleşkede, dinlenme alanları, gaz ve sıvı dolum istasyonu, yıkama, tamir, bakım ve onarım yerleri yer alacak ve araçlar artık o noktada park edilecek.

Sanayi Sitesi Esnafı ile de selamlaşan, sıkıntılarını dinleyip, sohbet eden ve bir bardak sıcak çaylarını içen Seçer, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu.

“Buralar daha hareketli bir alana bürünecek ve biz park sorununu çözmüş olacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, alan hakkında bilgiler paylaşırken, “Burada ilk etapta 79 dönümlük bir alanda, yeni Otobüs Yerleşkemizi yapmak istiyoruz. Makine İkmal kısmını buraya taşımak istiyoruz. Burada daha geniş bir arazimiz var. Daha sonra da MESKİ’nin bazı birimlerini taşımak için bazı çalışmalarımız olacak ama ilk etapta özellikle filomuza katacağımız, planladığımız yeni 100 otobüs alımımız var. Bunlar yeni nesil otobüsler. Doğalgazla çalışan otobüsler. Buraya da bir doğalgaz istasyon sistemini de oluşturacağız. Otobüslerimizin burada bakım, onarımlarını yapacaklar, burada konuşlandıracağız. Bu bölge gelişen bir bölge, yeni bir bölge. Yeni otogarın olduğu kısımlar, küçük sanayinin de olduğu bölümler. Buralar bu tesisleşmeden sonra daha da hareketli bir alana bürünecek. Biz de toplu taşıma araçlarımızın, makinalarımızın, diğer iş makinelerinin bakımını ve onarımını ve park sorununu da bu alanda çözmüş olacağız” dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş