Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 13-03-2020 21:30   Güncelleme : 13-03-2020 21:30

“EN KRONİK TOPLUMSAL SORUN ÇOCUK İSTİSMARIDIR”

“EN KRONİK TOPLUMSAL SORUN ÇOCUK İSTİSMARIDIR”

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkan Yrd. Yücel Ceylan ve UCİM İl Sorumlusu Nejla Cengiz, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Çocuk istismarının, dünyada en kronik toplumsal sorun olduğuna vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Her çocuk istismar riski altında. Türkiye'de cinsel istismarla mücadele etmek yerine, örtbas etme eğilimi ağır basıyor. Cinsel istismar örtbas edilmemeli” dedi.

Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, yönetim kurulu üyesi Bilgehan Yaşa ve Mahçe İnanoğlu Deprem’in de bulunduğu ziyarette, Mersin’de çocuk istismarını önlemek amacıyla yapılacak olan ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı.

“SOMUT ADIMLAR ATILMALI”

Cinsel istismarın önüne geçilebilmek için somut adımların atılması gerektiğini belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Her çocuk istismar riski altında. Toplumun, güvenli gelecek için bizlerden beklentisi var. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz okullarda öğrencilere yönelik etkin bir şekilde eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. Dünyada en kronik toplumsal sorun çocuk istismarıdır. Hukuk ve eğitim alanlarında ilgili kurumlar işbirliği içerisinde çalışıp somut adımlar atarsa, devlet çocuk istismarını önleyici politikalar uygularsa, çocuk istismarının önüne geçilebilir.  Türkiye'de cinsel istismarla mücadele etmek yerine, örtbas etme eğilimi ağır basıyor. Cinsel istismar örtbas edilmemeli. Ülke yöneticilerinden cinsel istismarı meşru kılacak söylemleri ve cinsel istismarın önünü açacak yasa tekliflerini şaşkınlıkla görüyoruz. Öncelikle bu zihniyete son verilmelidir. Mersin Barosu olarak bizler ve sivil toplum örgütleri çocuk istismarının önünü açan akıl dışı yasal düzenlemelerin her daim karşısında olmaya devam ediyoruz. Çocuk istismarı ile etkin mücadele gerçekleştiren UCİM ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

UCİM Genel Başkan Yrd. Yücel Ceylan ise, Mersin  Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin çocuk istismarına karşı mücadelede önemli bir yeri olduğunu belirterek, ortak çalışmadan Mersin’de olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Süleyman TaşSüleyman Taş