MEZİTLİ
Giriş Tarihi : 09-06-2020 22:54   Güncelleme : 09-06-2020 22:54

Mezitli’ye özel tasarım yeni bir çocuk gündüz bakım evi yapılacak

Mezitli’ye özel tasarım yeni bir çocuk gündüz bakım evi yapılacak

Mezitli Belediyesi, hayırsever desteğiyle yeni bir eğitim kurumunu daha hayata geçiriyor. Akdeniz Mahallesine yapılacak olan Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakım Evi için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve hayırsever Danyal Kubin arasında protokol imzalandı. 100 öğrenci kapasiteyle yapılacak çocuk gündüz bakım evinde minikler, yeşille iç içe eğitim alacak.

Mezitlililer belediyesine güveniyor, bu güven kente hizmet olarak dönüyor. Bu güne kadar; Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi, Mezitli Belediyesi Mehmet Altunören Gençlik Merkezi, Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane, Davultepe Aktif Yaş Alma Merkezi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi gibi çok sayıda hizmet kazandıran hayırseverlerin katkısıyla Mezitli’ye yeni bir okul öncesi eğitim kurumu yaptırılıyor.

ÇOCUKLAR YEŞİL İLE İÇ İÇE EĞİTİM ALACAK

Tamamı hayırsever Danyal Kubin tarafından yaptırılacak çocuk gündüz bakım evinin adı ise Enis-Necip Tüyeni olacak. 100 kişi kapasiteli olacak yeni çocuk gündüz bakım evinin gerekli olan tüm mekanları ile projesi Danyal Kubin tarafında özel olarak tasarlandı. Tek katlı olacak yapı da iç avlular çocukların yeşil ile beraber vakit geçirmeleri amacıyla planlandı.

Akdeniz Mahallesinde bulunan belediyeye ait olan 3 bin metrekarelik alanda yapılacak çocuk gündüz bakımevi ile ilgili protokol Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve hayırsever işadamı Danyal Kubin arasında imzalandı.

‘MEZİTLİ’YE YAKIŞIR BİR PROJE HAZIRLADIK’

Korona virüsünün etkileri nedeniyle maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapılan imza töreninde, Kubin, Başkan Tarhan’a uygulamayı planladıkları projenin ayrıntılarını anlattı. Proje ile ilgili her detayı özel olarak çalıştıklarını ifade eden hayırsever Kubin, “Bölgenin en iyi Çocuk Gündüz Bakım Evine sahip Mezitli’de çok daha özel bir eğitim kurumu için proje geliştirdik. Mezitli’ye yakışır biçimde, çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları adına tüm detayları özel olarak düşünülmüş bir plan hazırladık. Bu kurum sadece çocukların eğitim aldığı değil, doğayla, hayvanlarla iç içe olduğu özel bir yapı olacak. Yapacağımız bu yapının yeni yapılacak eğitim kurumları için model olacağını düşünüyorum. Mezitli’ye hizmet için gece gündüz çalışan ve bize böylesi bir fırsat sunan Başkanımız Neşet Tarhan’a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. İnşallah en kısa sürede projeyi bitirerek belediyemize teslim edeceğiz” dedi.

MEZİTLİ HALKININ BAŞKANINA GÜVENİ HİZMET OLARAK DÖNÜYOR

Mezitli’nin çok özel bir kent olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, birçok tesisi hayırseverlerin desteğiyle yaptıklarını hatırlattı. Mezitli’ye yeni bir eğitim kurumu kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli halkı belediyesine ve başkanına güveniyor. Bu güvenin sonucu da Mezitli’ye yine hizmet olarak dönüyor. Her yaştan insanımıza hizmet edecek kurumlarımızı iyiliksever insanlarımızın destekleriyle yaptık. Hepsi de sağlıklı şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Dünya genelinde yaptığı dev projelerle tanınan değerli işadamımız Danyal Kubin, böyle bir proje yapmak istediğini ifade edince arkadaşlarımız gereken çalışmayı yaptı ve kendilerine yer gösterdik. Çok özel bir çocuk gündüz bakımevini daha hayata geçireceğiz. Projenin ayrıntılarını görerek bu protokolü hazırladık. Mezitli’ye hayırlı olsun” dedi.

 

‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MEZİTLİ HALKININ GÜVENİ’

Mezitli Belediyesinin en büyük gücünün Mezitli halkının verdiği destekler olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli’de yaşayan iyi insanların desteğiyle belediyemizin yükü büyük oranda hafiflemektedir. Özellikle yaşadığımız korona salgını döneminde bu gücü daha iyi hissettik.  Dünya genelinde virüs nedeniyle insanlar zor durumda kalırken, devletler ekonomik olarak sıkıntıya düşmüşken, bu süreci en az hasarla atlatan belediyelerden birisi olduk. İnsanlara maske, dezenfektan ve gıda kolisi ulaştırmada hiçbir sorun yaşamadan, talep eden tüm vatandaşlara ulaşmasını sağladık. Bunu yaparken de belediyemizin bütçesinden tek kuruş harcamadık. Hepsi Mezitli’nin iyi insanlarının dayanışması sonucunda en sağlıklı biçimde ihtiyaç sahibine ulaştı. ‘Ben maskeye ulaşamadım’ diyen bir kişi bile olmadı” diye konuştu

Süleyman TaşSüleyman Taş