ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 02-10-2020 08:41   Güncelleme : 02-10-2020 08:49

BAŞKAN TOLLU'DAN EĞİTİME SONSUZ DESTEK

Çocuklarımızın geleceği için ve çocuklarımıza daha iyi eğitim aldırmak için hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışırız. Ancak her ne kadar çabalasak da her zaman daha iyisi olabilir mi diye düşünürüz. Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri bu noktada eğitime verdiği destekle ön plana çıkıyor.

BAŞKAN TOLLU'DAN EĞİTİME SONSUZ DESTEK

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın  eğitime sonsuz destek veriyor. Erdemli Belediyesi Eğitim desteğine  iki yaşından başlayarak  Üniversiteye gidene kadar sürdürüyor. Erdemli Belediyesi Eğitime destek amaçlı Kurs Merkezlerinde yüzlerce geleceğe hazırlanıyor.

Kuranı Kerim  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'de  vahiy yolu ile Cebrail as. tarafından tebliğ edilirken ilk ayet ''oku'' dur. Allahu Teala İslam dinini insanlığa gönderdiğinde okumanın insanlık için ne kadar büyük bir önem taşıdığını ilk ayetle okumayı emrederken  insanlığın geleceğine ışık tutmuştur. İnsanlığın geleceği için okumak öğrenmek her yaşta şarttır. Allahın ilk emrinin ışığında geleceğimize ışık tutacak çocuklarımıza Erdemli Belediyesi ve Başkan Mükerrem Tollu desteği devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin kuruluşu ile eğitimde ilk olarak okuma yazma seferberliği başlatmıştır. Atatürk ''Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.'' diyerek  okumaya verdiği önemi milletine aşılamak istemiştir.

 Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu Erdemlide Eğitime verdiği destekle Erdemli halkı tarafından takdir ediliyor. Erdemli belediyesi Başkan Mükerrem Tollu öncülüğünde Erdemlide iki altı yaş arası çocuklarımızın eğitimi için Erdemliye Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz bakım Evini kazandırdı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine iki yaşından başlayarak destek olmakla ülkemizin geleceğine ışık tutuyor. Onlarca çocuğumuz geleceğe bu kreşte hazırlanıyor. Erdemli Belediyesi aynı zamanda bu kreş ve gündüz bakım evinde şehidimizin de anısını sonsuza kadar yaşatıyor.

Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu öncülüğünde Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri  Lise ve üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim desteği veriyor. 2016 yılından bu yana Erdemli Belediyesi bünyesinde bulunan kurs merkezleri çağın gereksinimlerine ve öğrencilerin gelecekte seçeceği meslek düşüncesine yönelik olarak verdiği eğitim desteği ile gençlerimizi geleceğe hazırlıyor. Korona Virüs pandemi sürecinde Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri online eğitimle öğrencilere eğitim desteğine ara vermeden devam ediyor.

Erdemli Belediyesi Kurs Merkezinde 2019 -2020 eğitim öğretim yılında eğitim gören öğrencilerden 500 öğrenci önemli liselere geçiş yaparken, 198 öğrenci de önemli üniversitelerde kendine yer buldu. Erdemli Belediyesi Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerden, 150 öğrenci Fen Lisesi, 223 öğrenci Anadolu Lisesi ve 5 öğrencinin Tıp Fakültesine, 5 öğrencinin Diş hekimliğine, 17 öğrencinin mühendislik fakültesine, 8 öğrencinin Hukuk fakültesine, 5 öğrencinin mimarlık bölümüne, 27 öğrencinin Eğitim fakültesine olmak üzere çeşitli fakültelere yerleşti. 

Erdemli Belediyesi  Eğitime destek amaçlı kurs merkezleri geleceğe yön verecek öğrencilere eğitim desteği vererek ülkemizin geleceğinde Erdemliden de insanımız olması için çalışmaya devam ediyor.

Süleyman TaşSüleyman Taş