MERSİN
Giriş Tarihi : 29-11-2020 20:07   Güncelleme : 29-11-2020 20:07

MESKİ, YAĞMURSUYU SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜM GETİRİYOR

MESKİ’NİN YAĞMURSUYU HATTI İMALATLARI DEVAM EDİYOR MEZİTLİ İLÇESİ’NE YENİ YAĞMURSUYU HATTI KAZANDIRILIYOR

MESKİ, YAĞMURSUYU SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜM GETİRİYOR

Mersin’in altyapısını sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla çalışmalarını sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi Tece, Seymenli ve İstiklal Mahalleleri’ne uzun yıllar hizmet edecek yağmursuyu hattı kazandırıyor. MESKİ’nin yürüttüğü çalışmaların tamamlanması ile tatilciler ve bölgede yaşayan vatandaşların yağışlı dönemlerde yaşadığı su taşkınları tarihe karışacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Mezitli İlçesi Tece, Seymenli ve İstiklal Mahalleleri’nde başlattığı yağmursuyu hattı çalışmaları devam ediyor. Aşırı yağışlarda bölgede biriken sular yağmursuyu hattı ile deşarj edilerek, vatandaşların yaşadığı su taşkını sorunları giderilecek.

 

Projede 1770 metre yağmursuyu hattı yapılıyor

 

MESKİ tarafından yatırım tutarı 2 milyon 232 bin lira olan yağmursuyu imalatları kapsamında Ø1400, Ø1200, Ø1000, Ø800 milimetre çaplarında 1538 metre betonarme boru, 232 metre Ø400mm beton boru ile yağmursuyu hattı yapılacak. 10 adet yerinde dökme betonarme taban imalatı ile yağmursuyu bacası ve 11 adet prefabrik muayene baca elemanları ile yağmursuyu bacası imalatları gerçekleştirilecek.  Ayrıca, 98 metre zemin altından delerek, Ø1200 milimetre çelik boru ile yatay geçiş yapılarak toplamda 1770 metre yağmursuyu hattı yapılması planlanıyor.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Mezitli İlçesi’nde yer alan Tece, Seymenli ve İstiklal Mahalleri’nde yapılan incelemeler sonucunda altyapının yetersiz olduğu görülmüştür. Yoğun yağışlı dönemlerde cadde ve sokaklarda biriken yağmur sularını deşarj ederek, vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçilecektir. Çalışmalar tamamlandığında her yağışta ciddi sıkıntılar yaşayan bölge sakinleri de rahat bir nefes alacaktır. Çalışmalarına hız verilen proje sayesinde, daha önce aşırı yağışlar sonrası yaşanan olumsuz görüntüler ve vatandaşların mağduriyetine sebep olan su baskınları ortadan kaldırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Süleyman TaşSüleyman Taş