MERSİN
Giriş Tarihi : 03-12-2020 14:27   Güncelleme : 03-12-2020 14:27

‘Engelsiz bir kent için çalışıyoruz’

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Mezitlililere engelsiz bir kent sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

‘Engelsiz bir kent için çalışıyoruz’

Sokak, park gibi sosyal alanları engelli vatandaşların rahat şekilde yaşamını sürdürecek bir planlama yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, başta tüm alanlarının her engellinin en rahat şekilde kullanabilmesi için özel bir tasarım yapılan Belediye Hizmet Binası olmak üzere tüm tesis ve birimleri engellilerin rahat şekilde kullanabileceği şekilde dizayn ettiklerini belirtti.

Erişilebilir hizmet amacıyla inşa ettiği ‘Engelsiz Belediye Hizmet Binası’ gerek belediye çalışanı gerekse hizmet almak için gelen engelli bireylere büyük kolaylık sağladığının altını çizen Başkan Tarhan, “Engelli vatandaşlarımız ve çalışanlar başta olmak üzere bireylerin erişilebilir bir yapı içerisinde yardımsız hareket etmeleri, psikolojik açıdan kendilerini iyi ve rahat hissetmesi anlamında büyük önem taşıyor.Engelli vatandaşlar hiçbir yardıma gereksinimi olmadan caddeden itibaren belediyemizin her noktasına ulaşabiliyor, hizmetini alıyor. Her katta üç farklı noktada engellilere özel tuvalet ve lavabolar özel tasarımıyla ihtiyaca cevap veriyor. Yeni teknolojisi, hizmet üretimini, kaliteyi ve performansı düşürmeden, sosyal refahı engellemeden enerji tüketiminin azaltılması ve enerji tasarrufu da sağlayabiliyor” dedi.

Belediyenin tüm birimlerinde aynı hassasiyetle davrandıklarını belirten Başkan Tarhan, “2019 yılında Erişilebilir Kent Protokolüne imza atarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaları teminat altına aldık. Engellilere özel yaptığımız çalışmaların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engellileri özellikle gözetiyoruz. Mezitli’de hayata geçirdiğimiz Down Kafe, Türkiye çapında oldukça bilinen bir yer oldu ve bu projemiz belediyemize ödül kazandırdı. Özellikle belirtmek istiyorum ki engelliler için proje üretmek onların yaşamlarını ne zorluklarla geçirdiklerinin empatisini yaparak mümkün olabiliyor. Göreve ilk geldiğimde görme engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak amacıyla kurulan çadırda ne denli zorlandığımızı görmek bizi projelerimizi hazırlarken daha hassas davranmaya sevk etti. Engelli olmak ve özellikle de engelli ailesi olmanın zorluğunu çok iyi anlıyorum" dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş