SİLİFKE
Giriş Tarihi : 28-05-2021 10:12   Güncelleme : 28-05-2021 10:12

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN PROJE TANITIMINA KATKI

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin “ Sanatla Renklendir Hayatını” projesinin tanıtım afişini imzalarken bu çok kapsamlı proje için emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

     İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN PROJE TANITIMINA KATKI

Mersin ili içerisinde 7 ilçe 10 tane okulda yurt dışından Makedonya'dan 2 öğretmen ile  Davultepe Belediyesi ilkokulu öğretmeni Handan Maden ve Mezitli Muhittin Develi İlkokulu Gökçen Dinçer kuruculuğunda yapılan  “SANATLA RENKLENDİR HAYATINI  COLOR YOUR LIFE WITH ART” projesindeki ortaklar:
Akdeniz İlçesinden Şifa KURT Akdeniz Gazipaşa İlkokulu Ayşe GÜLER Gazipaşa İlkokulu  ErcanDincer Akdeniz Yakaköy İlkokulu

Toroslar İlçesinden Selçuklar İlkokulu Öğretmeni Alev DEMİR GÜLAY

Yenişehir İlçesinden 50. Yıl Gökçeller Md. Yrd. Taner GÜLAY

Çamlıyayla İlçesinden Çamlıyayla Atatürk  ilkokulu Md. Yrd. M. Akif YAVUZ

Erdemli İlçesinden Erdemli Atatürk İlkokulu Öğretmeni Hakkı BÜYÜKÖZTÜRK

Silifke İlçesinden Silifke Gazipaşa İlkokulu Öğretmeni Hasan Önal

Kuzey Makedonya Gülten MALİK

Kuzey Makedonya Pece KOCOVSKI

         Proje ile ilgili bilgi veren Silifke Gazipaşa İlkokulu Öğretmeni Hasan Önal:“Projede öğrencilerimizi, sanatın çeşitli dallarıyla tanıştırıp onlardaki ilgi ve yetenekleri ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Bu projeyle öğrencelerimizin hem uzaktan eğitim hem de yüz yüze eğitimde katılabilecekleri sanatsal etkinlikler oluşturarak bedensel,ruhsal ve bilişsel yönden gelişmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Sanatın çeşitli dallarıyla tanışan öğrencilerimiz yapılacak aktivitelerle hayal güçleri ve yaratıcılıkları gelişerek daha özgüvenli bireyler olacaklardır. Ayrıca pandemi döneminden psikolojik olarak etkilenen öğrencilerimizin daha eğlenceli ve verimli zaman geçirmeleri sağlanacaktır. Şubat ayında başlayarak mayıs ayında sona erecek projede resim, müzik, dans, el sanatları, drama ve yazarlık sanat dallarımızda etkinlikler yapılarak birçok ortak ürün ortaya çıkarmaktadırlar. Öğrencilerin. sanat dallarını daha iyi kavramaları için bu sanat dallarındaki ünlü kişilerle online söyleşiler yapılmaktadır.” dedi.

 

 

 

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş