MEZİTLİ
Giriş Tarihi : 08-06-2021 20:15   Güncelleme : 08-06-2021 20:15

Mezitli Belediyesi ekipleri, sahilde taş temizlemeye devam ediyor

Mezitli Belediyesi ekipleri, belediyenin yetki ve sorumluluk alanında olmamasına karşın vatandaşların daha rahat denize girebilmeleri için sahillerde taş temizleme işlemlerine devam ediyor.

 Mezitli Belediyesi ekipleri, sahilde taş temizlemeye devam ediyor

  Yaz sezonunun başlaması ile birlikte Mezitli Belediyesi ekipleri, sahillerde taş toplama ve temizlik çalışmasına hız verdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, taş toplama makinesi kumsalda biriken taşları temizleyerek, vatandaşların sorunsuz şekilde deniz keyfi yaşamasını sağlıyor. 
  Sahillerin, Milli Emlak Müdürlüğünün sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin’de denize girmek isteyenlerin en yakın ve en çok tercih edilen bölgesinin Mezitli olduğuna vurgu yaptı. Tarhan, deniz keyfini Mezitli ve Mersinlilere yaşatmak adına gönüllü olarak her türlü önlemi almaya çalıştıklarını söyledi. 
  Mezitli’de yaz sezonu hareketliliğinin başladığını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli, Tece, Davultepe ve Viranşehir sahilleri cıvıl cıvıl. Sahillerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluk ve yetki alanında, ancak vatandaşlarımız her türlü hizmeti belediyesinden bekliyor. Bu işlemlerin belediyemiz sorumluluk alanında olmadığını anlatmakta güçlük çekiyoruz. Biz, halkımızın daha güvenle temiz şekilde denize girebilmeleri amacıyla gönüllü olarak gerekli önlemleri aldık ama bu boşluğun giderilmesi gerekiyor. Deniz hareketlerinden dolayı kumsallarda yaşanan taş birikmelerine karşı önlem almak amacıyla temizlik çalışması başlattık. Özel taş toplama aracımızla kumsallarımızda taşları temizliyoruz. Denizlerimiz artık daha girilebilir halde tutmaya gayret gösteriyoruz” dedi. 
 

Süleyman TaşSüleyman Taş