ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 28-06-2021 07:38   Güncelleme : 28-06-2021 07:38

TOLLU KARGICAKLILARI TOZDAN KURTARDI

Kargıcak Mahallesi’nin kanalizasyon boruları döşemesi bitirildi. Kanalizasyon çalışmaları yapılırken bozulan yollar hem Mersin Büyükşehir hem de Erdemli belediyelerince sıcak asfaltla kaplandı.

TOLLU KARGICAKLILARI TOZDAN KURTARDI

Kanalizasyon boruları bazı ara sokaklara döşenmedi ama BORU DÖŞENEN VE DÖŞENMEYEN TÜM ara sokakların asfaltlanması sorumluluk alanında olan Erdemli Belediyesi’nce hem genişletildi hem de sıcak asfalt ile kaplandı.

               İ   C

Örneğin, bizim evin bulunduğu 30 metrelik sokak bile sıcak asfalt ile kaplandı.  Kargıcaklıların en büyük sorunu , tozlu yollardan kurtulmaktı ve bu gerçekleşti. Kargıcak Mahallesi Muhtarı Durmuş Kara, mahallesinin tüm ara sokaklarını Erdemli Belediyesi’ne asfalt ile kaplattırmayı başardı.

                       İ     C

Muhtarın sokaklarını asfalt ile kaplattırmasına  sevinen mahalle sakinlerinden İsmail Selvi, bu sevincini muhtara yemek ikram ederek paylaştı. Sokaklarının tozundan kurtulan mahalle halkı artık çok sevinçli.

                      İ    C

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kargıcak Mahallesi’nde bitirdiği kanalizasyon boruları, her sokaktan geçmediği için tüm konut ve iş yerleri yararlanamıyor ama yine de çok sayıda evin foseptiği kanalizasyona bağlanacak.

                      İ    C

Bizim evin tuvalet ve banyosu kanalizasyona bağlanamıyor. Çünkü evimizin bulunduğu sokak henüz açılmadı. Bizim gibi çok sayıda konut, kanalizasyondan yararlanamıyor. Kanalizasyon, ana caddelerden ve sokaklardan geçtiği için mahallede  bazı dar ve kısa sokaklarda bulunan evler vidanjör ile foseptik kuyularını çektirmeye devam edecek.

                     İ    C

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Hürriyet Caddesi, sıcak asfalt ile kaplandı. Mahalle halkı; “yol uçak pisti gibi oldu” benzetmesini yapıyor. Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla her mahalle halkı bizim Kargıcaklılar kadar şanslı değiller.

                         İ    C

Bozuk yolları,dar sokakları,topraklı cadde ve sokakları paylaşan insanların olduğunu gözlemledim. Kargıcak Mahallesi’nin kanalizasyon borularının döşenmesi için uzun yıllardır mücadele eden muhtarımız Durmuş Kara’ya, yollarımızın asfaltlanmasını gerçekleştiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya, Hem kanalizasyonumuzun yapımını hem de Hürriyet Caddesi ve sorumluluk alanında bulunan yollarımızın sıcak asfaltla kaplanmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e Kargıcaklılar olarak teşekkür ederiz.

Süleyman TaşSüleyman Taş