MERSİN
Giriş Tarihi : 27-07-2021 13:16   Güncelleme : 27-07-2021 13:16

Mersin Üniversitesi, bölgede ilk ve tek olacak

Mersin Üniversitesi, insansız hava aracı İHA 0 ve İHA 1 pilot sertifikalarını verecek yetkili kurum oldu. Yetki belgesini almaya hak kazanan Mersin Üniversitesi, bu anlamda bölgede ilk ve tek olacak.

Mersin Üniversitesi, bölgede ilk ve tek olacak

Mersin Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Deniz Araştırmaları İle Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz ve Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rektör Danışmanı ve Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yakar öncülüğünde, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ulvi ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şafak Fidan’ın katkılarıyla İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu (İHA) TR-İHA-E-79 numaralı yetki belgesini almaya hak kazandı. 
  Günümüzde birçok meslek alanı ve kişinin kullandığı önemli araçlar haline gelen insansız hava araçları; mühendislik, tarım, turizm, haber, arama kurtarma, eğlence, afet yönetimi, spor gibi birçok alanda kullanılıyor. Bu ve benzeri alanlarda insansız hava araçlarını kullanabilmek için gereken İHA 0 ve İHA 1 pilot sertifikasını ise bölgede tek yetkili olarak Mersin Üniversitesi vermeye başlayacak. 
 

Süleyman TaşSüleyman Taş