ANAMUR
Giriş Tarihi : 21-01-2019 09:25   Güncelleme : 21-01-2019 09:28

Eğitim-İş’ten yarıyıl değerlendirmesi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Anamur Şube Başkanı Uğur İnan, yarıyıl değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim-İş’ten yarıyıl değerlendirmesi

Eğitim-İş Anamur Şube Başkanı Uğur İnan, MEB’in uyguladığı eğitim faaliyetlerini eleştirdi. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı yarı döneminin sorunlarla sonlandığını öne süren İnan, şunları söyledi:

“Sınav sistemlerinde ve müfredattaki değişiklikler, dernek ve vakıflarla imzalanan protokoller, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, personel istihdam sorunları, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkûm edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi sorunlar maalesef bu öğretim yılına damgasını vurmuştur” ifadelerini kullandı.

Eğitim sistemi konusuna da değinen Eğitim-İş Şube Başkanı İnan, “Eğitim sisteminde yıllardır yaşanan sorunların, bakan değişikliğine, büyük reformlar gerçekleştirileceği vaadiyle açıklanan vizyon belgelerine rağmen, artarak devam ettiği görülmektedir. Eğitim sisteminde yıllardır yaşanan sorunların aşılmasının, çocukların nitelikli bir eğitime ulaşabilmesini sağlamak için eğitimin eşit, parasız, bilimsel, laik ve kamusal niteliğinin arttırılmasından geçmektedir” dedi.

Uğur İnan açıklamasının sonunda şunları kaydetti:

“Eğitim-İş olarak, parasız, bilimsel, demokratik, laik, ulusal ve karma eğitim mücadelemize, Atatürk ilke ve devrimlerini anlatmaya, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Yolumuz çağdaş uygarlık yoludur, yolumuz Cumhuriyet yoludur ve bu yoldan asla dönmeyiz.”

Kaynak : Anamur Gazetesi

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem