Bursluluk Sınavı

Gaye'n Varsa Çok Şansın Var!

Sınavlar 10 Şubat Tarihin'de 2 Seans Olarak Yapılacaktır.

Başvuru Şartları


1..Bu sınav, Gaye Okullarının organize ettiği 4,5,6,7,8,9,10 ve 11.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen bir bursluluk ve kabul sınavı olup bu sınava, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında bu sınıflara devam eden her öğrenci katılabilir.

2.Sınav başvuruları; Veliler, 10 Şubat 2024 tarihlerinde okulumuzun internet sayfasından kayıt yaptırabilirler.

3.10 Şubat 2024 tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Gecikmelerden okulumuz sorumlu değildir. Başvurular kontenjanla sınırlıdır.

4.Sınava katılım ücretsiz olup, sınava katılanlar, sınav günü sınav yeri olan okulumuza kendi imkânları ile gelebilirler.

5.Sınava katılacak öğrenciler kimliklerini yanlarında getirmek zorundadırlar. Kimliği olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

6.Sınav soruları, sınav organize ve yürütme kurulu tarafından hazırlanıp, yine aynı kurul tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme biçimi tamamen kurumun yetkisi ve takdiri dâhilindedir.

7.Sınavda hesap makinesi, pergel, cetvel, akıllı saat gibi araç-gereç kullanımına müsaade edilmeyecektir. Sınava cep telefonu ile girilmeyecektir.

8.Sınav başladıktan sonra ilk 30 dk öğrenciler sınavdan ayrılamayacaklardır. Yine sınav başladıktan sonra ilk 30 dakikaya kadar geç kalan öğrenciler sınava alınacak ancak ek süre verilmeyecektir. Daha sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavın son 15 dakikası öğrenciler sınav salonunu terk edemeyeceklerdir.

9.Sınav esnasında usulsüzlük veya kopya çektiği belirlenen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır.

10.Öğrenci, başarısının karşılığının nakdi olarak ödenmesini talep edemez.

11.Burslar eğitim bursu olup, süresi kayıt yaptıranlar için 1 yıl geçerlidir. Bursun devamı için diğer yıllarda bursluluk sınavına tekrar girebilir. Öğrencilerin okuldan ayrılmaları ile bursluluk hakları sona erecektir.

12.Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu kararı sonucunda disiplin cezası (uyarı, kınama ) alan öğrencilerin bursu iptal edilir.

Sonuçların Duyrulması



•Sınav sonuçları en geç 10 Şubat 2024 günü Gaye Okullarında ilan edilecektir.

SINAV UYGULAMASI

a) Sınavlar, her sınıf düzeyi için tek oturum halinde yapılacak olup, çoktan seçmeli test sorularından oluşmaktadır. Yanlış doğru cevabı götürecektir.

b) Sınav sonuçlarına göre dereceye giren öğrenciler belirlenecektir. Puanların eşit olması durumunda, Şehit ve Gazi Çocukları önceliklidir, bunun haricinde nüfus cüzdanındaki doğum tarihine göre sıralama yapılacaktır. (Yaşı küçük olana öncelik tanınır

c) Sınavlarımız Pandemi kuralları çerçevesinde ateş ölçümü yapılarak, seyrek oturma düzeni, maske ve mesafe tedbirleri kapsamında uygulanacaktır.