SİLİFKE
Giriş Tarihi : 10-10-2021 19:17   Güncelleme : 10-10-2021 19:17

POZİTİFKÖY’ÜN İLK KONUKLARI ÖĞRENCİLER OLDU

Silifke Hasan Paker İlkokulu Müdürü Dilek Türe Ergün’ ün öncülüğünde düzenlenen kısa adı PİKTES olan “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında Silifke Hasan Paker İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velileri Pozitifköy Kırsal Turizm ve Eğitim Merkezi’ ni ziyaret ederek çeşitli etkinliklerde bulundu.

POZİTİFKÖY’ÜN İLK KONUKLARI ÖĞRENCİLER OLDU

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEZGİN konuşmasında “Bugün burada PİKTES kapsamında bir eğitim faaliyeti gerçekleştiriliyor. Çocuklarımız yöremizin kültürünü tanıyacak değişik etkinliklerle bunu pekiştirecek, doğanın önemini kavrayacak ve doğanın korunması için yapılacak çalışmalar hakkında bilinçlenecektir. Bunun gerçekleşmesinde emeği geçenlere özellikle bu imkanı sunan Pozitifköy Kurucusu G.Gülnaz Gültekin’ e çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bu bağlamda öğrenciler doğayla iç içe olan bu ortamda fidan dikti, taş duvar derz uygulaması, doğa yürüyüşü, keçi ağılını ziyaret edip onları besleme etkinlikleri yaparak grupla çalışma ve bunun getirdiği mutluluğu paylaştılar.

Yine Gülsüm Gülnaz GÜLTEKİN’in küresel ısınmanın tehlikelerine dikkat çekerek doğayı koruma ve doğa dostu uygulamalarla ilgili sohbetinde “solucanlar yok olursa, dünya 5 yıl sonra yok olur” diyerek kendi yaptığı çalışmayı ve bu çalışmanın yaygınlaşması için uğraşacağını belirterek,  çok değerli olan solucanların artıklardan nasıl doğal gübre yaptığını konuklara anlatarak gösterdi.

     Etkinlik Silifke Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ve öğrencilerin oyunlarıyla son buldu.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş