SİLİFKE
Giriş Tarihi : 14-10-2021 14:34   Güncelleme : 14-10-2021 17:31

TEKNOFEST 2021 FİNALLERİNDE SİLİFKE DE VARDI

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest 2021 finali 21- 26 Eylül arasında İstanbul’ da gerçekleşti. Silifke olarak toplamda 76 projeyle bu festivale müracaat edildi. Silifke’ den 4 projemiz finalist oldu.

TEKNOFEST 2021 FİNALLERİNDE SİLİFKE DE VARDI

 

Göksu Anadolu Lisesi’nden Danışmanlığını Öğretmen Mevhide Şeker’ in yapmış olduğu projede ulaşımda sıkıntı yaşayan bedensel engelli bireylerin gidecekleri yerlere kısa sürede konforlu şekilde ulaşmalarını sağlamak için tasarlanmış hava aracı yapımıydı. Bu proje İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasının Engelli Dostu kategorisinde ülke genelinde yarışan 59 proje arasında 44. Olmuştur.

Silifke Ertan Cüceloğlu Anadolu Lisesi’nden Danışmanlığını Öğretmen Semra Semizer’in yaptığı hedef kitlenin okul ve etüt merkezlerinde öğrenim gören bütün arka sıra öğrencileri için Otomatik Ayarlanabilir Sıra ve Oturak projesi ülke genelinde 31 Olmuştur.

Yine Silifke Bilsem (Ortaokul)‘ in finale kaldığı Danışmanlığını Öğretmen Zahide Bilgen Bıcak’ ın yaptığı İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi kategorisindeki proje ülke genelinde 54. Olmuştur.

Silifke Fen Lisesi’ nin Danışmanlığını Öğretmen Sevgi Orbay’ ın yaptığı LAUTECH takımıyla Eğitim Teknolojileri kategorisinde Teknofest 2021 finalinde Türkiye 5. olmuştur.

Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEZGİN “ Öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz bu süreçte büyük bir özveri ve gayretle çalışmış ve emek vermiş, Teknofest 2021 finallerine kadar gelmiştir. Finalist olan okullarımızı, danışman öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi çalışma ve başarılarından dolayı Silifkemiz adına tebrik eder başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş