ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 17-10-2021 14:02   Güncelleme : 17-10-2021 14:12

En Pozitif Yaşam Alanı

Hemen hepimizin hayal ettiği ama bir türlü gerçekleştiremediği doğal yaşam alanlarıdır. Ümmü Koç'un Mersin'de oluşturduğu pozitif yaşam alanı botanik bahçesi görülmeye değer bir yer.

En Pozitif Yaşam Alanı

Mersin Erdemli'de  efsanelere konu olan Kızkalesi  mahallesinde doğa ve Akdenizin mavi suları ile baş başa dalga sesleri eşliğinde  turizmin göz bebeği Kızkalesi manzaralı limon ve zeytin ağaçları arasında Ümmü Koç’un eskimeyen eski  malzemeler kullanarak  yaptığı bahçeyi  görerek hayran kalanlar kervanına katıldık.  

Ümmü Koç 'Etrafı biraz güzelleştirmek , birkaç tane ağaç dikmek , çiçekler ekmek derken ticari olmayan   muhteşem bir hobi bahçesi oluşturmuş kendisine ve misafirlerine. Ziyaretine gelen misafirlerine çay, kahve ikram ederken , Akdenizin mavi sularının  dalga sesleri eşliğinde  sohbet ediyor , hem kendisi mutlu oluyor hem misafirleri hoş bir zaman geçirmiş oluyor.

Mersin Erdemli'nin buram buram tarih kokan  turizmin gözdesi  Kızkalesi’nde zeytin ve limon ağaçları içerisine Ümmü Koç'un emeklilik hayatına adım attıktan sonra geçmiş  hatıralar, doğal ürünler ve kullanılmayan alet eşya ve malzemelerle yaptığı botanik bahçesi  ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyor.Ziyarete  gelenlerin gitmek istemediği saatlerce zaman geçirdiği  gizemli gizli bahçe  adeta doğa tarih ve dalga sesleri eşliğinde namı dilden dile yayılırken bir yandan da misafirlerini ağırlıyor.   

  Doğa, kültür ve turizmin bir arada yaşandığı Mersin  Erdemli Kızkalesi Mahallesi’nde zeytin ve limon ağaçları arasında  Ümmü Koç, hemen herkesin hayalini kurduğu gizemli ve muhteşem bir  bahçe yaptı.

Atalarından kendisine kalmış arazide  küçük bir eve imar barışından belge almış olan Ümmü Koç,kullanılmayan malzemeleri  dünyaya bakış açısına uygun olarak değerlendirerek  kendi imkanları ile boyayıp süslemiş  çiçekler yetiştirmiş ve doğaya uygun bir hale getirdiği bahçesinde kendisine adeta doğada bir cennet gibi yaşam alanı oluşturmuş .

Uzun uğraşlar sonucu doğa harikası bahçe oluşturan Ümmü Koç, ziyarete gelenlerin tavsiye dostlarına ve sevdiklerine tavsiyesi ziyaretçilerin sosyal medya  paylaşımları  ile onlarca ziyaretçiyi misafir ediyor.

Bir tarafı Akdenizde mavi sular  biryanı  doğa diğer tarafı 'Kızkalesi' olan  bahçeyi düzenlerken Ümmü Koç dekor olarak bisiklet , eski kaplar , eski kıyafetler , ayakkabılardan kendi el emeği ile yetiştirdiği süs kabaklarını boyayarak ortaya çıkardığı eşyaları  hem göze hem pozitif ve farklı yaşam içinde ziyaretçilere rüya gibi saatler yaşatıyor.

Ümmü Koç  emeklilik sonrası kendi imkanları ile kullanılmayan eşyalardan ve ailesinden kalan hatıra eşyalarla da yaptığı tablo ise  küçük misafir  evinin şaheseri olmuş. Ümmü Koç Dünyadaki  Cennet  gibi olan bahçesinde misafirlerini  ticari amaç gütmeden ve ziyaretçileri ile  ilgilenirken  güler yüzü ile adeta misafirlerinin  pozitif enerji kaynağı oluyor.

  Bir kamu kurumundan emekli olan Ümmü Koç  Kızkalesi’ne yerleşmiş.  Anne ve babasından kalan yerdeki küçük eve imar barışından belge alarak  etrafı biraz temizleyip birkaç yenilik yapmaya çalışırken; birkaç  ağaç çevresine çiçekler ekmiş ve bu şekilde çalışmanın eseri olmuş  el emeği göz nuru bahçe.

Bahçeye gelen misafirlerin bahçesini çok beğendiğini anlatan Ümmü Koç  gelen misafirler 'Nereye geldik biz, harika bir yer demeleri emeğimin karşılığını aldığımın huzurunu veriyor bana ve mutlu oluyorum diyor. Gelen misafirlerime  çay, kahve ikram ediyorum, gelen misafirlerin hoşuna gidiyor, yeniden gelerek doğayla baş başa zaman geçirerek mutlu oluyorlar.'

Mersin Beyaz Gündem gazetesi adına Ümmü Koç'a sağlıklı bir ömür ve başarılar diliyoruz.                                                                                                                                                                 Süleyman Taş

                                                                                                                                             Mersin.                                        

Süleyman TaşSüleyman Taş