MERSİN
Giriş Tarihi : 17-10-2021 14:44   Güncelleme : 17-10-2021 14:44

ASLINDA TURİSTİK BİR İLÇEYİZ

Yaz aylarında ilçemiz sınırları içinde denize girenlerin sayısının çokluğunu görünce, ”Erdemli aslında bir turistik ilçe” demek zorunda kaldım.

ASLINDA TURİSTİK BİR İLÇEYİZ

Zaten, yazlık ev sayısında Türkiye rekoru bizim ilçede. Tece ile Narlıkuyu arasında ancak yaz aylarında oturulan konut sayısını bile dikkate aldığımızda bu sonuca ulaşırız. Yerlilerin yaylalara göç etmesiyle yazlık konutla dolmaya başlıyor.

               İ    C

Kocahasanlı ile Narlıkuyu arasındaki ev pansiyonları, Butik oteller, Yıldızlı otellerin yaz aylarında ağırladığı konuklarının sayısının çokluğunu düşündüm birden. Tüm bu verilere bakınca “Erdemli aslında bir turistik ilçe” değerlendirmesini yaptım.

               İ    C

Deniz turizmi ve kum turizmi ilçemiz sahillerinde çok ilgi görüyor. Adana’nın denizi var, Tarsus’un denizi var ama insanları Erdemli’ye geliyor. Özellikle, Erdemli Çamlığı'nın denizinde bulunan kum, romatizmal ağrıların tedavisinde ünlendi. Maraş, Antep,Kayseri,Malatya, Urfa,Konya ve Mardin gibi illerden denize girenler deErdemli’yi tercih ediyorlar.

             İ    C

Bunlara, çevre illerden çeşitli Avrupa ülkelerinde çalışmaya giden GURBETÇİLERİN de deniz ve tatil tercihinin Kızkalesi ve çevresi olduğunu eklemeliyiz. Tek farkımız lokasyon olarak dar gelirlilerin tercihiyiz.Bodurm,Marmaris gibi toplumsal gelirden iyi pay alanların tercihi değiliz ama buna da şükür etmeliyiz.

               İ   C

Deniz turizmi yaklaşık iki ay kadar sürüyor ama bölgemiz Insanlarının  para kazanmasına neden oluyor.Tırtar’da bir sıkmacının peynir sıkmasınının tanesini 12.5 liradan sattığı sosyal medyada paylaşıldı. Erdemli’de 4 liraya satılan sıkmayı Tırtar’da 12.5 liraya  sattığına göre  iyi kazanmıştır.

Millenyum Fast,zaten ilçemizin adını "değerlendirdi".Çok sayıda sanatçı ilçemizde şarkı söyledi. Binlerce insan ilçemize bu etkinliğe katılmak için geldiler. Tatil yaptı ve para harcadılar.

               İ     C

Günübirlik deniz ve kum için gelenler. Yazlık evlerine gelenler,Yoldan geçerken kısa süreliğine denizimize girenlerle toplamda çok sayıda insanı ağırlıyoruz.Bu deniz turizmine Ayşepınar Köyü yakınlarında yapılan yamaç paraşütüne katılan sporcuların da turizmimize katkısı olmaya başladı.

                İ     C

Kayacı Vadisi’ne yapılacak yürüyüş yolu,Erdemli Çamlığına yapılacak olan botanik bahçesi ve dalgakıran gibi yeni projeler ilçemizin turizm kalitesini mutlaka artıracaktır.

SON SÖZ;  ARTIK YAYLADA SEBZECİLİĞİ BIRAKARAK TURİSTİK İŞLERE YÖNELMELİYİZ. PARA  ARTIK TURİZMDE.

Süleyman TaşSüleyman Taş