MERSİN
Giriş Tarihi : 18-10-2021 11:38   Güncelleme : 18-10-2021 11:38

UMUDUMUZU KAYBETMEYELİM

Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Küçük markette en ucuz yoğurt 14,40 TL. İçecekler bile 2-3 TL’den başlıyor ki, 6’lı ya da 12’li aldığınızda fiyat ciddi yekûn tutuyor.

UMUDUMUZU KAYBETMEYELİM

Her iki marketten de çıktığınızda, “Ben ne aldım ki?” duygusu size hâkim oluyor. 200-300 TL veriyorsunuz, aldıklarınız 4 kişilik bir aileye belki 1 hafta bile yetmiyor. Kalabalık Aileleri  düşünün birde nasıl market alışverişi yapsınlar.

Bugün 3000 lirayla geçinmek imkânsız ötesi bir şey. Türkiye son 20 senede çok büyüdü. Bu, su götürmez bir gerçek. Ama iki yıldır orta ve alt sınıf ekonomik anlamda zorlanıyor.

Anadolu’da belki bu sert hissedilmiyor ama büyükşehirlerde sert dalga gibi insanı bunaltıyor.

Son olarak da geçen hafta iş yerlerine yapılan yüzde 15 doğalgaz zammına gerek var mıydı? Ciddi merak ediyorum. Yüksek enflasyon bugün mücadele edilmesi gereken en temel konu." Her evde bir araba olduğu milenyum çağındayız fakat dolara endeksli olarak benzin mazot LPG de yaşanan hat safhadaki artışlar insanı canından bezdirmiş durumda. Vatandaşta 5-10 TL’lik benzin almaya kadar düşmüş ..

Evdeki hanımlar ’da isyan bayrağını çekmiş durumda... Pazardaki enflasyonun rakamları ne kadar zor şartlarda geçinmekte olduğunu anlatırken pazarcılarında marketlerle yarışır duruma geldi. Pazarlarda kilo değil gramların hakim oldu. ET’ ise lükse girdi ayda bir oda gramla utanarak alınıyor... Yumurta ise altınla yarışıyor sanki tavuklar dolarla yumurtluyor… Sebze meyve mecburiyetten çıktı sağlığımızdan olmaya başladık…Enflasyon hesaplanırken kanepe iğne üzerinden değil et yumurta üzerinden hesaplasınlar da görelim diyorlar .Sağlıklı gıdalar yemek bir nebze hayal olmak üzere oldu diyeceğim.

Esnafa bir dokundum bin ah işittim… Herkes kredi kooperatiflerine borçlu piyasada sıcak para olmamasından yakınırken arada bir yaşanan kuru kalabalığa aldanılmamalı deniliyor. Esnaf’ta perişan… Sanayiciye çiftçiye değinmeyeceğim onların durumu daha da vahim. Vatandaş eskisi gibi pazardan marketten doldurup gelemez oldu. Dolar çok yükselmiş durumda. Doların yükselmesi demek herşeyin fiyatının iki katı artacağı demektir.

Gariban nasıl geçinecek ? Çok kalabalık aileler 2 Tl Ekmek kaç tane alacak her gün bunun pazarı var manavı var. Ev kiraları uçmuş durumda Ev kiralarına çözüm lazım.

 

Emekli asgari ücretli yoksulluk sınırı altında adına yaşam denilirse yaşamaya çalışıyor ..Emeklilik hayali kuranla ise hayalden öteye gidemiyor 65 yaşında mezarda emeklilik göre bilecek miyim? Sözcükleri ile bütünleşiyor.

Üniversiteye gidilsin hayalleri üniversiteden sonra iş bulamama korkusuna dönüştü! İşsizlik ordusu çığ gibi büyüyor.2 Üniversite bitirip işsiz gençlerimiz atanamayan gençlerimiz hangi birini yazayım.

O kadar okullar okuyorlar tarlada bağda bahçede çalışıyorlar. Yazık değilmi  gençlerimize. Emekli bir Amcayla konuştuk kızım diyor eve torunlara istediklerini alamaz oldum. Eve dahi gitmek istemiyorum diyor. Bunların çözümü lazım. Yetkililerin bir an evvel çözüme kavuşturması lazım.

Ben inancımı kaybetmedim. Çözümler mutlaka bulunacak. Herşeyin düzeleceğine inancım var.

İnsanlar umutla yaşarlar. Bizlerde umutlarımızı kaybetmeyelim. İleri zamanlarda güzel günler göreceğimizi dileyerek sağlıklı mutlu huzurlu yarınlar sizlerin olsun. Umudumuz hiç bitmesin.

Sevgiyle kalın.

Süleyman TaşSüleyman Taş