TOROSLAR
Giriş Tarihi : 15-12-2021 18:18   Güncelleme : 15-12-2021 18:18

BÜYÜK TARİHÇİ, FİKİR İNSANI HÜSEYİN NİHAL ATSIZ’I, ATSIZ BAŞKANDAN DİNLEDİLER

Vefatının üzerinden 46 yıl geçmesine rağmen bıraktığı eserleri ve fikirleriyle milli şuurun savunucusu olan Hüseyin Nihal Atsız, Toroslar’da görkemli bir programla anıldı.

BÜYÜK TARİHÇİ, FİKİR İNSANI HÜSEYİN NİHAL ATSIZ’I,  ATSIZ BAŞKANDAN DİNLEDİLER

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Adını taşımaktan şeref duyuyorum” diye atıfta bulunduğu Atsız’ın hayatını, ideallerini ve siyasi görüşünü slayt eşliğinde Mersinlilere sundu.

Başkan Yılmaz, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı’nca Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hüseyin Nihal Atsız'ı Anma ve Şiir Dinletisi” programına konuşmacı olarak katıldı.

Sunum, gençler tarafından okunan Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirlerinin yanı sıra Kazakistan ve Azerbaycan müzik topluluklarının Türk dünyasını anlatan klipleriyle renklenirken, seyircilerin de soru ve fikirleriyle dahil olduğu anma programı, diyaloglarla nefes kesti.

Teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve gençlerin katıldığı programın en genç misafirlerine Hüseyin Nihal Atsız’ın eserlerinden hediye eden Başkan Yılmaz, onlardan çok okumalarını ve değerlerinden asla vazgeçmemelerini istedi.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Sezer; “Atsız gibi Milli Şahsiyetlerin Fikirleri, Her Türk’ün Milli Tedavisidir”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer yaptı.

Sezer, programa sunduğu katkılarından dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek; “Atsız gibi milli şahsiyetlerin fikirleri her Türk’ün milli tedavisi, Ülkü Ocakları ise Türk Milleti’nin gençlik aşısıdır.” dedi.

Başkan Yılmaz; “Atsız,  Türk Tarihini Bir Bütün Olarak Görüyor”

Türk’ün geçmişi ve geleceği ile ilgili milli konular üzerine çalışmalar yapan Hüseyin Nihal Atsız’ın yaşadığı yıllardan kesitler veren Başkan Yılmaz; “Hazırladığım bu sunumumla, Atsız’ı kronolojik ve kitabi bilgiyle anlatmak yerine hep beraber anlamaya çalışmak istedim. Atsız’ı anlamak Cumhuriyet tarihimizi anlamak demektir.” dedi.

 “Eserlerinde Milli Bilinç Ön Plana Çıkıyor”

Başkan Yılmaz; “Atsız eserlerini, çocuklara, gençlere özellikle milli bilinci hatırlatmak ve öğretmek için yazmıştır. Herkesin, bu milletin bir ferdi olarak milli bilinç taşıması ve üzerine düşen görevi yapması ve zorluklardan, sıkıntılardan yılmaması gerektiğine inanıyor. Kendisi de doğduğu şartlar ve yıllarda üzerine düşen görevi ve elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Millet kavramı böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunduğu “Türk Dünyası Haritası” Büyük Alkış Aldı

 “Siyaset dehası olan Bilge Liderimiz, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bizzat kendi çalışmalarıyla yaptığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı makamında sunduğu Türk Dünyası Haritası Hüseyin Nihal Atsız’ın düşüncesinin, ülküsünün gerçekleşmiş halidir.” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Bu fotoğraf Cumhur İttifakı fotoğrafıdır. Cumhur İttifakı’nın yüksek değerleri; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bu yüzden var. Bugün Cumhurbaşkanımız bu haritayı tüm dünyayla paylaşıyor. Bu bir meydan okumadır ve biz varız, bizim soydaşlarımız var demektir.” dedi.

Başkan Yılmaz; “Atsız’ın, 1962’de yayınladığı Kurtulmamış Türkeli haritası, bugünkü Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluşunda bulunan Türk Devletleridir. Doğu ve Batı, bizim soydaşlarımızla birleşmememiz için her şeyi yaptılar. Ama başarılı olamadılar. Türk keneşi, bugün Türk Devletleri Teşkilatı ismini aldı. Bu aslında yeni bir Medeniyet Projesidir." diye konuştu.

“VAKTİYLE BİR ATSIZ VARMIŞ, VAR OLSUN!”

Başkan Yılmaz, sunumunun ardından gençlere Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ın “İpek Yolu Kavşağının Ölümsüzlük Eserleri” adlı kitabını hediye etti.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer de programa sunduğu katkılarından dolayı Başkan Yılmaz’a plaket takdim ederek teşekkür etti.

Başkan Yılmaz daha sonra katılımcılarla birlikte, hep bir ağızdan “Vaktiyle Bir Atsız Varmış, Var Olsun” diye seslendi.

Süleyman TaşSüleyman Taş