ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 20-04-2022 09:27   Güncelleme : 20-04-2022 11:01

Erdemli Çamlığı Gerçekleri

Sosyal medyada imar planından anlamayanların aklınızda plan yapmasına müsaade etmeyin. Erdemli Çamlığı imara açılıyor betonlaşma ve rant oluşacak peşkeş çekilecek paylaşımları gerçeği yansıtmıyor.

Erdemli Çamlığı Gerçekleri

Son günlerde Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı ile ilgili sosyal medyada yapılan ranta ve betonlaşmaya açılıyor gibi bilinçsiz yorumlar üzerine yaptığımız araştırmayı Erdemli kamuoyu ile paylaşmak istedik.

Erdemli Çamlığı tabiat parkı Erdemlinin göz bebeği konumunda hemen herkesin bir anısını barındıran En güzide yerlerin başında gelmekte. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Erdemlideki mülküdür. Devletimizin milletimizin öz mülküdür.Betonlaşmaya ranata açmak peşkeş çekmek söz kosu değildir.

Erdemli Çamlığı kuzeyi e 24 Karayolu güneyi deniz ile kucaklaşmış yıllardır atıl duruma itilmiş gibi bürokratik yada bazı kesimlerin engellemeleri ile ulusal ve uluslar arası turizmde istediği yeri almamış Erdemlinin Cenneti konumu durumdadır.

Günümüzde ise Erdemli Çamlığı yapılaşmaya ve ranta açılıyor diyerek sosyal medyada yaygara kopartılmakta Erdemli üzerinden bir yanlış bilgi oluşturulmakta.

Devletin ve Milletin sahibi olduğu Erdemli Çamlığı rant ve betonlaşma söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu plan yeni değil bir kaç yıllık bir plandır.Planda betonlaşma birilerine peşkeş çekme yoktur.  Erdemli Çamlığında bir kamu kurumu  yürüyüş yolu bile yapılacak olsa plan proje gereklidir. Bu sebepten en küçük bir konuda beton ve rant söylemi doğru değildir.Planda amaç Erdemli turizmini canlandırmak Hak ettiği değere kavuşturmaktır.

Erdemli Çamlığı Erdemli Halkının malıdır. Mutlaka Turizme kazandırılacaktır. Erdemlinin Refah seviyesi yükselecektir. Erdemlide Sosyal medyada konuyu doğru anlamda olmadan paylaşım yapanlarda Erdemlinin turist almasını turizmde yanı başımızdaki Alanya gibi olmasını isterler ancak nedense doğru olmasa da ranta ve betonlaşmaya açılacak diyorlar. Takdir Erdemli kamuoyunun.

Süleyman TaşSüleyman Taş