ADANALIOĞLU SAHİLİNDEN TONLARCA ÇÖP TOPLANDI

Kategorilenmemiş - 21-09-2020 21:15

ADANALIOĞLU SAHİLİNDEN TONLARCA ÇÖP TOPLANDI

Başkan Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine; Adanalıoğlu sahilinin üst kesiminde, lazerli plaj kumu eleme makinesiyle temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı. Gelen talepler üzerine sahile yeni çöp konteynırları da konuldu.

Akdeniz Belediyesi; vatandaşların temiz, sağlıklı ve düzenli çevrede yaşam hakkını korumak ve sürdürmek adına hizmetlerine devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, her yıl yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla temizlenen Adanalıoğlu sahilinin; bu yıl Pandemi’den dolayı iş makineleri ve ekiplerce temizliği yapıldı.

Adanalıoğlu sahilinin üst kesiminde, görevli ekipler tarafından lazerli plaj kumu eleme-temizleme makinesi yardımıyla, sahilde bulunan tonlarca kum elenerek, burada biriken her türlü çöp ve atık temizlendi. Toplanan onlarca tonluk atıklar, yine iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek sahilden uzaklaştırılıp çöp depolama alanına taşındı.

Akdeniz Belediyesi ekiplerinin; sahildeki temizlik ve düzenleme çalışmalarını takip eden Adanalıoğlu Mahalle Muhtarı Kazım Can; Limonlu Muhtarı İsa Sakar ve Akdeniz Mahallesi Muhtarı Cengiz Demir; hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler; sahile gösterilen özel ilgi nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve ekiplere teşekkür ettiler. 

Öte yandan; temizliği yapılan Adanalıoğlu sahili; yakın geçmişte, baraka tipi yapılar nedeniyle oluşan çevre ve gürültü kirliliğinden kaynaklı şikâyetlere konu olmuş; bunun üzerine belediye ekiplerince sahildeki onlarca barakanın yıkımı yapılmıştı.

Nitekim Adanalıoğlu sahili ve çevresindeki 2 buçuk milyon metrekarelik alan; geçen aylarda Cumhurbaşkanlığı’nca yayınlanan bir kararname ile de koruma altına alınmıştı. İlgili kararname ile bu bölgenin 1 milyon metrekaresi ‘kesin korunacak alan’; 1 buçuk milyon metrekaresi de ‘doğal koruma alanı’ ilan edilmişti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Seçer, sendika temsilcileriyle bir araya geldi

Seçer, sendika temsilcileriyle bir araya geldi

24-04-2022 - Kategorilenmemiş

Seçer 'Tarıma mümkün olan en fazla desteği sağlamaya devam edeceğiz'

Seçer 'Tarıma mümkün olan en fazla desteği sağlamaya devam edeceğiz'

15-03-2022 - Kategorilenmemiş