HEM ÇOCUKLAR HEM KADINLAR 29 EKİM COŞKUSUNU BÜYÜKŞEHİR’LE YAŞADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çocuklara özel bir dizi etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan “Oyun Atölyesi”nde düzenlenen etkinlikte şiirler okuyan çocuklar, 10. Yıl Marşı başta olmak üzere birçok şarkı ve marş seslendirdi.

MERSİN - 29-10-2020 19:49

HEM ÇOCUKLAR HEM KADINLAR 29 EKİM COŞKUSUNU BÜYÜKŞEHİR’LE YAŞADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çocuklara özel bir dizi etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan “Oyun Atölyesi”nde düzenlenen etkinlikte şiirler okuyan çocuklar, 10. Yıl Marşı başta olmak üzere birçok şarkı ve marş seslendirdi.

Büyükşehir’in Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde de çocuklar, bayrama özel atölyelerde el işi çalışmaları ile drama etkinliği yaptı. Mut Taşhan’da ise kadınlar ve çocuklar bayram coşkusunu bir arada yaşadı. “Cumhuriyet Kadınları” etkinliğinde üretici kadınların oluşturduğu koroda Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent geneline yaydığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çocuklar için de etkinlikler düzenledi. Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümünde Büyükşehir, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan “Oyun Atölyesi”nde çocuklar için Cumhuriyet Bayramı’na özel program hazırladı. Şiirler okuyan çocuklar 10. Yıl Marşı başta olmak üzere birçok şarkı ve marş seslendirdi. Etkinlik Merkezi ve Taşhan da 29 Ekim etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Atgirmez Mevkii’nden Cumhuriyet şarkıları yükseldi

Farklı yaş gruplarında ve farklı saatlerde 60 çocuğun faydalandığı, matematik çalışmaları, geleneksel oyunlar, yaşam atölyesi, fen ve doğa çalışmaları, masal atölyesi, sanat ve modern dans etkinlikleri ve daha pek çok eğitim ve sosyal programların uygulandığı Atgirmez mevkiinde bulunan Oyun Atölyesi, 15 gün önce faaliyete girerek çalışmalarına başlamıştı. Çocuklar bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Oyun Atölyesi öğretmenlerinden Ela Canbolat’ın sunum ve yönetiminde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Meryem Akar, Sümeyye Çiçek ve Gülizar Çiçek, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Öğretmenlerden Olga Özer nezaretinde çocuklar, 10. Yıl Marşı başta olmak üzere birçok şarkı ve marşı seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in armağanı olan ve üzerinde Atatürk’ün resminin bulunduğu tişörtleri giyen öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşku içerisinde marşlara eşlik etti.

Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde aile boyu 29 Ekim coşkusu

Kültür Park içerisinde yer alan Büyükşehir’in Etkinlik ve Sanat Merkezi’ndeki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri işaret dili ile okunan İstiklal Marşı’yla başladı. Ulu Önder Atatürk’ün resimlerinin bulunduğu sergiyi gezen çocuklar, öğretmenlerin bayrama özel hazırladığı atölyelerde bayrak, taç ve rozet yaptı. “Cumhuriyet Kazanımları” adlı dramanın ardından zeybek, modern dans, halk dansları ve salsa dans gösterilerinde çocuklar aileleri ile dans etti. Etkinliğin bitiminde ise günün anlam ve önemine uygun hazırlanan fotoğraf panosunda çocuklar ve aileleri fotoğraf çektirdi.

Etkinlik ve Sanat Merkezi’ni, çok sevdiğini ve sürekli geldiğini söyleyen 13 yaşındaki Nurbanu Akbayrak, “Buraya 29 Ekim kutlamaları için geldik. Etkinlikler yapıyoruz. Taç yaptık, rozetler taktık. Atatürk’ün resimlerinin olduğu sergiyi gezdik” dedi. Nurbanu Albayrak, Başkan Vahap Seçer’e selamını ileterek, “Bugün yaptırdığınız etkinlikler için çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne torunuyla birlikte gelen Nezahat Şahin, “Cumhuriyet Bayramı için torunumu getirdim. Etkinliklere sürekli getiriyorum. Memnunum, burası gerçekten çok güzel. Etkinlikler çok olduğu için sürekli buradayız” dedi. “Cumhuriyet Kadınları” etkinliğinde kadınlar ve çocuklar başrolde

Mut Taşhan’da da 29 Ekim coşkusu

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Mut’a da taşındı. Mut’lu kadınların el emeği göz nuru işlerinin ve yöresel ürünlerinin satışını yapabilmeleri için pazar yeri haline getirilen ve 300 yıllık bir geçmişi olan tarihi Taşhan’da “Cumhuriyet Kadınları” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, üretici kadınların oluşturduğu koroda Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Stant sahibi üreticiler, kadınlar ve çocuklara kırmızı beyaz renklerde ebru sanatı yaptırdı. Türk Bayrağı temalı taş boyama etkinliği ile zeybek gösterisi de ilgiyle karşılandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi: Yedek parça için kaçak getirilmiş

18-04-2024 - MERSİN

Mersin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Mersin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

17-04-2024 - MERSİN