SİLİFKE
Giriş Tarihi : 09-06-2021 07:37   Güncelleme : 09-06-2021 07:46

Z KÜTÜPHANESİ VE EMİNE İLKKUTLU İZDAR RESİM ATÖLYESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Silifke Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Z-Kütüphane ve Ressam Emine İLKKUTLU İZDAR Resim Atölyesi açılışına,ayrıca Sevgi Sanat Olsun Platformunun ‘’Evrensel Sevgi’’ başlıklı Resim Sergisi açıldı.

Z KÜTÜPHANESİ VE EMİNE İLKKUTLU İZDAR RESİM ATÖLYESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

 Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, Silifke Emniyet Müdürü Gökhan Mert, Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Hayırsever Emine İlkkutluİzdar ve okul müdürleri ilçemiz okullarından Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin  Z-Kütüphane ve Ressam Emine İLKKUTLU İZDAR Resim Atölyesi açılışına,ayrıca Sevgi Sanat Olsun Platformunun ‘’Evrensel Sevgi’’ başlıklı Resim Sergisi’ne katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Bülent Akşahin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Akşahin yaptığı konuşmasında “Okulumuz 1996 yılında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adıyla hizmete girdi.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarında mesleki eğitim vermektedir. Okulumuza kayıtlı 243 öğrenci var. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, MaxxRoyal ve Voyage Otel grubunun imzaladığı protokole,  bu yıl okulumuz da dahil edilmiştir. Okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına proje okulu olarak devam edecek.

Okula sadece sınav puanı ve mülakatla öğrenci alınacak. Öğrenci  kontenjanı 60 kişidir.Yabancı dil  ve Meslek dersi programı ağırlıkta olup, ayrıca öğrencilerimize burs imkanı da verilecek. Okul Pansiyonu 200 kişilik olup kız ve erkek öğrencilere hizmet vermekte. Öğrenciler paralı ve parasız yatılı olarak kalmakta. Ayrıca öğrencilere DYK,spor,halkoyunları,müzik,resim ve birçok alanda kurslar açılmakta. Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğü 1000 okul iyileştirme projesi kapsamında kütüphane zenginleştirildi.İstihdam garantili olan okulumuz; sadece ara eleman değil aranan eleman yetiştirme.” diyerek okulla ilgili bilgi verdi.

Turizm Haftası etkinliklerinde ilçemiz okullarından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, Silifke Emniyet Müdürü Gökhan Mert tarafından verilmesinin ardından yöresel türkülerin de çalınıp söylendiği mini bir konser törenin renklenmesine katkı sağladı.

Akabinde Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ninZ-Kütüphane açılışı, Ressam Emine İLKKUTLU İZDAR Resim Atölyesi açılışı yapılarak Sevgi Sanat Olsun Platformunun ‘’Evrensel Sevgi’’ başlıklı Resim Sergisi gezildi, Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Sergi Defteri’ni imzaladı.

    Program bitiminde Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin programı düzenleyen Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Akşahin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederek okulun öğretmen, öğrenci ve çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş