ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 29-09-2021 18:46   Güncelleme : 29-09-2021 19:01

Fikret Şen Erdemli Esnaf Odası Başkanlığına Aday

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongresinde Fikret Şen Başkan adaylığını basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.

Fikret Şen Erdemli Esnaf Odası Başkanlığına Aday

 

Fikret Şen, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Merhaba değerli arkadaşlarım, bugün burada çok kıymetli bir görevin adaylık açıklamasını yapmak için sizlerin huzuruna çıkmış bulunmaktayım. Bizleri bu basın açıklamasında yalnız bırakmayan ve teşrifleri ile onure eden yol arkadaşlarıma, basın mensuplarına, esnaflarımıza ve diğer dostlarıma çok teşekkür ederim.

Siz değerli arkadaşlarıma neden bu kıymetli görevin adayı olduğumu çok kısa açıklamak isterim. Şahsıma ait işletmeler ile Erdemli’yi nasıl ileriye taşırız amacıyla sürekli projeler geliştirmekteyiz, özellikle ekip arkadaşlarımızla gayretimiz, Erdemli ismini tüm dünyaya duyurmak, buranın Dünya ve Türkiye için ne kadar önemli bir şehir olduğunun dikkatini çekmek, bununla beraber Erdemlinin esnafına yarar sağlayacak değerin buraya verilmesini sağlamaktır. Bu kıymetli görev ise, biraz önce bahsettiğim nihai amaçlarımızın, daha çok önünü açacağına inandığım için aday olma kararını almış bulunmaktayım.

Değerli arkadaşlarım, toplumun temel taşlarından olan esnaflarımızı hak ettiği yere getirmek için var olan gücümüzle çalışıp, esnaflarımızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak için elimizden  en iyisini yapmak en önemli vazifemiz olacaktır. Erdemlimiz tarihi ve coğrafi özellikleri bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu özelliklere sahip şehrimizde esnaflarımızda hak ettikleri yere gelmeleri en öncelikli görevimizdir. Bu yüzdendir ki Erdemli de bulunan esnaflarımızla bir aile ortamı oluşturup el ele çalışmak en asli ve en önemli vazifemizdir.

BAŞKAN ŞEÇİLMEM DURUMUNDA 3. DÖNEM AYDAY OLMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Öncelikle siz ailemize söz veriyorum ki Erdemliyi geliştirmek amacıyla asla durmayacağız ve sizin de takdiriniz de olursa projelerimizin 2 dönemli bir başkanlık planlamasıyla başarıya ulaşacağını ön görmekteyiz, planlarımız başarıya ulaşsın ya da ulaşmasın gayretlerimizin sonun da asla 3.dönem bir adaylık durumumuz söz konusu olmayacaktır, huzurunuzda tekrar söz veriyorum.

SEÇİLDİĞİMİZ İLK DÖNEM İÇİN BAZI PROJELERİMİZ 

Sizlerin takdiriyle bu adaylık serüveninden başarılı çıkıp,  ilk dönemimize başlarsak, yapacağımız bazı faydalı projelerden bahsetmek istiyorum.


1- 5362 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu, Oda genel kurulunun görev ve yetkileri başlıklı 10. Madde’de şu şekilde yazmaktadır. İmkânları nispetinde öncelikle faaliyet alanları ile ilgili branşlarda olmak üzere öğrenci okutulmasına, bir evvelki yıl gayri safi gelirlerinin %10'unu geçmemek kaydıyla kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara ve belge veya diğer kanıtlara dayandırılmak kaydıyla muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulmasına karar vermek.  Bu maddeye istinaden, odamızın %10’luk bütçesi çeşitli sivil toplum projelerinde, üniversite öğrencilerine yönelik burslarda, zor durumda olan esnaflarda ve yardıma muhtaç bireylerde optimum fayda sağlayacak şekilde kullanılacaktır.

2- Esnaf Kart uygulamamızı aktif hale getireceğiz, bu sayede odamıza kayıtlı esnaflarımızın, birbiriyle olan alışverişin de, hastanelerde, okullarda, petrollerde, sanatsal aktivitelerde ve daha bir çok alanda indirimli alışveriş yapmalarını sağlayacağız.

3- Her üç ayda bir sektör ayırt etmeden düzenli olarak esnaflarımız ile istişare edip, sorun ve problemlerini dinleyerek gerekli kurum ve kuruluşlara aktarılacaktır. Problemler çözülene kadar odamız tarafından takibi ve işlemleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilecektir.

4- Yine kanuna dayalı olarak, oda içerisinde oluşturulacak olan bir birimde esnaflığa yeni başlayan kişilere, mesleki yeterlilik belgesi verilecektir. 

5- Dijital Dönüşüm Projemiz kapsamında odamıza açılacak olan bir web portal ile üyelerimiz, odaya gelmeden işlemlerini halledebileceği e-imza teknolojisi ile çalışan bir pozisyon yaratacağız, yine portalımız da oluşturacağımız destek formları ile esnaflarımız bizlere en geç 24 saat içerisinde cevap alabilecekleri şekilde her türlü konuyu, taleplerini ve şikayetlerini yazabilecekler. Bunun yanında yayınlayacağımız içerikler ile portalımız üzerinden genel bilgi edinebilecekler.

6- Her ay bir meslek grubu ile istişare toplantısı gerçekleştirilecek, sorunları raporlanıp, çözüm yolları ile ilgili araştırlamalar yapılacak ve gerekli adımlar atılacaktır.

7- Görevimiz boyunca, herhangi bir özel durum olmadığı sürece haftanın 3 gününü esnaf ziyaretlerimize ayıracağız, sorunlarını yerinde dinleyip, çözüme kavuşturmak için en alt kademeden en üst kademeye kadar iletilecektir.

8- Ahilik geleneklerimize uygun şekilde, her yıl belirli dönemlerde esnaflarımıza yardımlar yapılacak ve bu uygulama doğrultusunda bir elin verdiğini diğer el görmeyecektir, katiyen bu uygulama şova dönüştürülmeyecektir.

9- Odamız da kaydı bulunmayan tabir-i caize “kayıt dışı” kişiler tarafımızca tespit edilip, odamızın ve projelerimizin sağladığı avantajlar ile bu arkadaşlarımızı da kazanıp ailemizin bir üyesi olmaları için titiz bir şekilde çalışacağız.

10- Ve son olarak her koşulda esnafımızın yanında olup 7/24 esnafın sorunlarını çözmeye çalışan bir yapı oluşturacağımızı vaat ediyorum.

SLOGANIMIZ ESNAF ŞEN FİKRET ŞEN 

Değerli arkadaşlarım, sizlerin takdiri doğrultusunda bu göreve gelmeyi, sizlere fayda sağlamayı, Erdemlimizi ileriye taşıyacak projelere imza atmayı can-ı gönülden istiyorum. Desteğinizi esirgemeyeceğinizden şüphem asla yoktur, Başarısız olsak bile ben her zaman sizlerin kardeşi, abisi ve ailesi olacağıma Erdemli için elimden ne geliyorsa daha fazlasını yapacağıma söz veriyorum. Sizlerin huzurunda Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı olduğumu açıklıyorum, “Esnaf Şen, Fikret Şen” sloganımızla çıktığımız bu yolun herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

FİKRET ŞEN KİMDİR ?

 Erdemli’de doğdu. İlköğretimimi Erdemli'de,  ortaöğretimi ise Konya Ereğli Öğretmen Lisesinde tamamladı. Ardından, Üniversite eğitimim için Kayseri’ye giderek Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği okudu. 3 yıl özel sektörde öğretmenlik yaptı. 2005 yılından beri Erdemli’de esnaflık yapıyor. Evli ve 1 çocuk babası

Süleyman TaşSüleyman Taş