ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 23-10-2021 17:23   Güncelleme : 23-10-2021 17:28

BAŞKAN METİK 'ODA BAŞKANLIĞI TECRÜBE VE İSTİKRAR İSTER'

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 2022 yılının ilk üç ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulunda yeniden başkan adayı olacağını söyleyen Başkan Halil Metik, “Oda başkanlığı tecrübe ve istikrar ister” dedi.

BAŞKAN METİK 'ODA BAŞKANLIĞI TECRÜBE VE İSTİKRAR İSTER'

Başkan Halil Metik yaptığı basın açıklamasında odaya ilk seçilmesinin ardından bu güne kadar büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, 30 yılda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İlk kez seçilmesinin ardından ilk iş olarak geçici bir yerde hizmet veren odaya kendi hizmet binasını kazandırmak için canla başla çalıştıklarını aktaran Metik, “1991 yılında göreve geldiğimizde ilk iş olarak “ne yapabiliriz” dedik.

Biz seçilmeden önce Belediye Başkanlığınca nerede yer gösterilirse orda hizmet verilirken öncelikli ilk işimiz olarak Esnaf ve Sanatkarlarımıza daha iyi bir hizmet verebilmek için yönetim kurulu olarak odamıza ait bir hizmet binası almaya karar verdik. Canla başla çalışarak şu an hizmet vermekte olduğumuz hizmet binasını aldık. Bununla da yetinmeyip 3-4 yıl aradan sonra 2. Binamızı ve birkaç yıl sonra da 3. Binamızı odamıza kazandırdık” dedi.

 

Erdemli’ye  gerek eğitim alanında katkı sunacak gerekse esnafın müşteri potansiyelini artıracağını düşüncesiyle ilçeye bir üniversite kazandırılması noktasında da çalışma yaptıklarını aktaran Başkan Halil Metik, “Esnaf ve Sanatkarlarımıza katkıda bulunmak, müşteri potansiyelini arttırmak için ne yapabiliriz dedik ve ilçemizde en büyük eksiklerden biri olan Üniversite yapılması için, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurarak şu an eğitim verilmekte olan üniversite binasının yapılmasında büyük katkı sağladık” diye konuştu.  

“SGK İlçe Müdürlüğünü ilçemize kazandırdık”

“İlçemizde bulunan Bağ-Kur’lu Esnaf ve Sanatkarlarımızın ve çiftçilerimiz için İrtibat bürosu açılmasını ve Odamızda hizmet verilmesini sağladık” diyen Başkan Metik,  “Bağ-kur ve SSK’nın bir çatı altında toplanmasının ardından SGK İl Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak SGK’nın ilçe Müdürlüğü olarak Erdemli’ye açılması için çalışma başladık. Ancak İl Merkezine yakın olmasından dolayı İlçe Müdürlüğü açılamaz denildi.  Biz de Odamıza ait 2 hizmet binasını bedelsiz olarak 8 yıl vererek, SGK İlçe Müdürlüğünün ilçemize açılmasını sağladık” dedi.

“Telefonum 7/24 açık”

Esnafların kendisine her zaman için kolayca ulaşabildiklerini anlatan Başkan Metik, “Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorunlarında, üzüntü ya da  mutluluklarında, yardımcı olabilmek için telefonum 7/24 açıktır. Yeter ki sorunlar şahsıma iletilsin.

Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın yeri geldi üzüntülerini, acılarını, yeri geldi mutluluklarını paylaştım. Yerine göre bir hafta sonunda 21 tane düğüne bizzat katılarak mutluluklarını paylaştım. Her zaman için temsil ettiğim kurumu ön planda tuttum” şeklinde konuştu. 

Başkan Metik, “İlçemizde bulunan Devlet Hastanesinin şehir merkezine uzak olmasından dolayısı ile Esnaf ve Sanatkarlarımızın çok fazla yararlanamadığı için Devlet Hastanesinin Şehir merkezine gelmesinde katkıda bulunduk ve İlçemizin gelişmesi ve Esnaf ve Sanatkarlarımızın iş potansiyelinin artmasını sağladık” dedi.

 

“Esnaflarımızın işlerini geliştirmeleri ve yeni iş bağlantıları için Fuarlara katılmalarını sağladık”

 

Başkan Metik konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçemizde bulunan Mülki amirler, atanmış ve seçilmiş müdürler ve başkanlarla sürekli diyaloglarımız devam etmektedir.

Ülkemiz genelinde 25 Odanın katıldığı Kazakistan ziyaretinde Ticari incelemelerde bulunmak için İlçemizi temsilen Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak katıldık.

KOSGEB aracılığı ile Moskova’da düzenlenen Elektrik ve Aydınlatma Fuarına  Elektrikçi Esnaf ve Sanatkarlarımızın katılmasını sağladık.

TUYAP’ın Marangozlar için İstanbul ve Kayseri’de düzenlemiş olduğu Marangozlar, Ağaç İşleri ve Mobilyacılar Fuarına Mobilyacı ve Marangoz Esnaf ve Sanatkarlarımızı gönderdik.

Hijyen Belgesi zorunluluğu gelmesi sebebiyle 2500 Esnaf ve Sanatkarlarımızın Hijyen Eğitim Belgeleri kurs almalarını sağladık.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mütevelli heyetinde 8 yıl görev aldım. Siz değerli kardeşlerime yardımda bulunmak amacıyla Tüketici Hakem Heyetinde görev aldım.

Atıl durumda bulunan binanın Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası olarak kullanılması için siz değerli Esnaf ve Sanatkarlarımızın da bağış ve yardımlarıyla aktif hale gelmesinde katkı sağladık.

KOSGEB aracılığı ile yeni işyeri açacak olan Esnaflarımıza gelişme sağlanması ve KOSGEB HİBE desteği alınabilmesi amacıyla Odamızca GİRİŞİMCİLİK KURSU verdirdik.

Esnaf müşteri ilişkileri açısından gelişim sağlanması için Odamız toplantı salonunda ve Öğretmen Evinde eğitimler verilmesini sağladık.

 

Çeşitli meslek gruplarında Esnaflarımız ve çalışanları için kendilerini geliştirebilmeleri ve kaynaşmaları amacıyla yemekli, uygulamalı Kişisel Gelişim, Girişimcilik, İşletme ve Müşteri Memnuniyeti, İş Güvenliği konularını içeren ADAPTESK projesi eğitimleri verdirdik.

İşlerinin kötü gitmesi sonucunda Zor durumda kalan Esnaflarımıza gece gündüz demeden ulaşıp gerek maddi olarak gerekse cüzi rakamlarla ödeme ve taksit yapmalarında yardımcı olduk .

Yeni işyeri açan Esnaf ve Sanatkarlarımıza Dünya Bankası aracılığı ile Ziraat bankası tarafından Kefilsiz ve ipoteksiz düşük faizli 50.000.00.-TL krediyi 174 esnafımızın almalarını sağladık.

Pandemi döneminde Esnaf ve Sanatkarlarımıza 25.000.00.-TL Faizsiz kredi verilmesini sağladık.          

Yine pandemi döneminde bazı meslek gruplarına 3.000.00.-TL, bazı meslek gruplarına 5.000.00.-TL hibe desteği verilmesini sağladık.

Pandemi nedeniyle kapanan işyerleri için Hem devletten, hem üst kuruluşumuz olan Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları birliğinden ve Mersin Büyükşehir Belediyesinden gıda desteği ve maddi destek verilmesinde katkıda bulunduk.

Pandemi sürecinde salgın hastalığın önlenmesi amacıyla sürekli denetimlerde bulunduk. Kuralları tam anlamıyla yerine getiren Esnaf ve Sanatkarlarımıza plaketler verdik.

KOSGEP aracılığı ile yeni işyeri açacak olan esnaflarımıza gelişme sağlanması ve KOSGEB HİBE desteği alınabilmesi amacıyla Odamızca GİRİŞİMCİLİK KURSU verdirdik.

Esnaf ve Sanatkarlarımızın sağlıktan yaralanmak adına Mersin Medical Park Hastanesiyle indirimli muayene olabilmeleri için sözleşme yaptık.

Erdemli Yenişehir Hastanesi ile de sağlıktan indirimli yararlanmak için ilk ay muayenelerde %50, diğer aylarda %20 ve %10 olmak üzere sağlıktan faydalanmaları için anlaşma yaptık.

Son olarak da halen devam etmekte olan projemiz, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Kocaman AR-GE Danışmanlık hizmetleri firma sahibi Sayın Prof. Dr. Mehmet KOCAMAN ile birlikte (EDEP PROJESİ-ESNAF DİJİTAL EĞİTİM PLATFORMU) Projemiz yapım aşamasındadır. Üyelerimiz Odamız adına projeye uyumlu kurulmakta olan Web sitesine girip proje hakkında bilgi alabileceklerdir.

Başkanlıkta geçen hizmet dolu 30 yılın bilgi, birikim, tecrübe ve istikrarıyla çok sevdiğim esnaf kardeşlerime verdikleri destek ve teveccühe çok teşekkür ediyorum. Esnaf kardeşlerime bir dönem daha hizmet etmek benim için onur ve gururdur. Sevgi ve saygılarımla esnaf kardeşlerimize hayırlı işler bol kazançlar diliyorum.”

Süleyman TaşSüleyman Taş