SİLİFKE
Giriş Tarihi : 11-11-2021 07:56   Güncelleme : 11-11-2021 08:00

RESSAM NAZAN KUNDAK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Silifke Ticaret ve Sanayi odasında düzenlenen sanatçı Ressam Nazan Kundak Dünyaya ve Türkiye de başarıdan başarıya koşuyor. Hazırlamış olduğu resim sergisi büyük ilgi görüyor.

RESSAM NAZAN KUNDAK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Naile Kahraman /Silifke 
Atatürk resimlerinin de yer aldığı sergide sanatçı Ressam Nazan Kundak çoğunluğu Silifke olan yeni resimleri sergilerken, özellikle Mersin’in tüm ilçelerinin yer aldığı resmi ilgi odağı oldu. Ressam Nazan Kundak şunları ifade etti.10 Kasım denk gelmesi daha güzel oldu. Memleketime aşık bir insanım. Memleketimizin bütün örf ve adetlerini Torosların yaşantılarını tamamen resim sergimde her zaman görebilirsiniz.
Resim"e başladığım zaman bir aşkla başlıyorum. Oyun yaparak başlıyorum"" Oyun yaparak"" başlarsam resmim daha erken bitiyor.
Tek başıma resim yaparken düşünmeden yaparsam resim çıkmıyor.Her hangi bir konuyu düşünerek bir şiiri bir şarkıyı okuyarak resimlemek çok güzel oluyor. Osmanlı sergisindede o şekilde 60 yakın Osmanlı kitaplarını okuyarak kültürümüzü resimledim.
Aynısını Toros yaşantısında da yaptım. Tüm köy yaşantılarımızı bütün güzel kitaplarını okuyarak yaşantılarını bu hale getirdim.
Folklörümüz çok önemli  Silifke"miz Dünya birincisi hep çizmek istiyordum. Memleketimizin Folklörünü göstermek istedim. Memleketimi çok seviyorum. Silifke'me aşık biriyim. Halkımızıda çok seviyorum. Allah daima hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın dedi.
Silifke’nin yeni resimleri arasında tarihini anlatan yağlı boya resimlerin yanı sıra folklor oynayanların resimleri, Göksu Nehrinin, Tarihi Taşköprü ve Silifke Kalesinin yer aldığı birbirinden değerli resimler yer alıyor. sanatseverler ile buluşan sergi büyük ilgi görüyor.
Sanat severler , “Değerli sanatçımız Nazan Kundak  hanımın emeklerine sağlık  Şimdi yenilerini de görme imkanımız oldu sanatçımıza başarılar diliyor, tebrik ediyoruz dediler .

Süleyman TaşSüleyman Taş