ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 15-01-2022 10:15   Güncelleme : 15-01-2022 10:15

Erdemlide Esnafımız Hak Ettiği Değere 18 Ocak İtibarı ile Kavuşacak 'Esnaf Şen Fikret Şen'

Erdemli Esnaf ve sanatkarlar odası başkan adayı Fikret Şen; gazetemize yaptığı açıklamada '' Esnaflık ülke ekonomisine can veren unsurlardır.Esnaflık zordur, esnaflık kendinden, ailenden, sevdiklerinden, fedakarlık yapmaktır.''

Erdemlide Esnafımız Hak Ettiği Değere 18 Ocak İtibarı ile Kavuşacak 'Esnaf Şen Fikret Şen'

 Bu zorlu mesleği kolay hale dönüştürecek, esnafın iyi ve kötü gününde yanında olacak, zor günlerinde destek olacak, sorunları çözüme kavuşturacak olan kurum Esnaf ve sanatkarlar odasıdır. Esnaf her türlü sorununu bu odada çözüme kavuşturabilmeli.

                ''Esnaf Odası Sadece Esnaftan Para Toplayan Kurum Olmamalı''

 Esnaf odaları sadece aydat toplayan, belge parası alan yerler olmamalıdır. Toplanan paraları yine kanunlar çerçevesinde esnaflar için kullanılmalıdır. Esnaf odası esnafların ailesidir evidir. Esnaflar kendi evine nasıl gidiyor ise esnaf ve sanatkarlar odasına da öyle gitmelidir. Esnaflar için projeler yapılmalı zaman zaman sosyal faaliyetler düzenlenmeli, belli dönemlerle biraraya gelerek kaynaşmayı sağlamalı ahilik kültürünü ilçede yansıtabilmeli.

                ''Esnaf Odamızı Esnafımızla Birlikte Yöneteceğiz''

Birlikten kuvvet doğar. Birlikte yöneteceğimiz bir anlayışla esnaf odaları yönetilmeli. Her kesimin hizmetinde olacağız. Esnaf Ve sanatkarlar odası her esnafın rahatlıkla ulaşacağı ve her kesimden her meslekten esnafımızın kendini aile bireyi olarak hissettiği yerler olacaktır. Bugüne kadar hizmet veren herkese teşekkür ederiz. Bizler yönetimimiz ile güzel projeler oluşturduk. Esnafımız için bugüne kadar yapılamamış projelerle geliyoruz.

                ''Biz İki Dönem Yönetime Talibiz ''

2 dönem yapacağımız oda başkanlığında yönetimimiz ile projelerimizi gerçekleştirip, 2 dönemden fazla başkanlık yapmayacağız, yerimizi daha genç dinamik ve  enerjik çağın şartlarına göre proje üretebilen genç girişimcilere bırakacağız. Lakin görev aldığımız dönemde hep esnafımızın yanında onların hizmetinde gece gündüz demeden çalışacağız.

                ''Erdemli Esnafı Her şeyin En iyisini Hak Ediyor''

Erdemli esnafı her şeyin en güzelini hak ediyor. Zorluklar içinde evine ekmek götürmeye çalışan esnafımız için bir damlada olsa oda olarak yapılması gereken ne varsa sonuna kadar yapacağız. Bizleri destekleyen esnafımızı mahcup etmeyecek, destek veren vermeyen herkesin her kesimin destekçisi olacağız.

                ''Esnafımızın Sorunlarını Birlikte Çözeceğiz''

18 Ocak 2022 Salı günü yapılacak olan seçim gününde sonra tüm esnaflarımızla bir araya gelecek oy veren vermeyen herkesin tüm sorunlarını birlikte çözeceğiz. Nitekim bir seçime gidiyoruz ve bir kişi seçilecek, seçildikten sonra diğer aday arkadaşlarımız da esnaf, onlar içinde en güzel hizmeti sağlamak için çabalayacağız.

                ''Esnafımızın Sorunlarını ve Çözüm Yollarını Biliyoruz''

 Demokrasi çerçevesinde kimseyi kırmadan, üzmeden, karalamadan, proje üreterek yapacaklarımızı anlatarak bir seçim çalışması yürüttük. 2820 kişinin oy kullanacağı seçimde tüm esnaflarımızla bir araya geldik. Onların taleplerini not ettik. Sorunları yerinde tespit ettik. 18 Ocak itibari ile ivedilikle bu sorunların çözümü  için canla başla çalışacağız. Esnaflarımız gerçekten kıymetli, değerli hak ettikleri değeri Esnaf ve Sanatkarlar Odasında bulacaklar,proje üreten her bir esnafını tek tek düşünen ve koltukta değil esnafının yanında oturan bir başkanlık sistemi kuracağız.

                ''Esnafımıza Başkan Değil Hizmetkar Olacağız''

Başkan değil hizmetkar olacağız. Esnafımız bizden isteklerini anında çözüme kavuşturmak için koşacağız. Hiç durmadan, her dakika onların hizmetinde esnafımız için çabalayacağız.

                ''Esnafımız İçin Projelerimizle Yönetime Talibiz''

                1- 5362 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu, Oda genel kurulunun görev ve yetkileri başlıklı 10. Madde’de şu şekilde yazmaktadır. İmkânları nispetinde öncelikle faaliyet alanları ile ilgili branşlarda olmak üzere öğrenci okutulmasına, bir evvelki yıl gayri safi gelirlerinin %10'unu geçmemek kaydıyla kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara ve belge veya diğer kanıtlara dayandırılmak kaydıyla muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulmasına karar vermek.  Bu maddeye istinaden, odamızın %10’luk bütçesi çeşitli sivil toplum projelerinde, üniversite öğrencilerine yönelik burslarda, zor durumda olan esnaflarda ve yardıma muhtaç bireylerde optimum fayda sağlayacak şekilde kullanılacaktır.

                ''Esnaf Kartla Esnafımız Kazanacak''

                2- Esnaf Kart uygulamamızı aktif hale getireceğiz, bu sayede odamıza kayıtlı esnaflarımızın, birbiriyle olan alışverişin de, hastanelerde, okullarda, petrollerde, sanatsal aktivitelerde ve daha bir çok alanda indirimli alışveriş yapmalarını sağlayacağız.

                3- Her üç ayda bir sektör ayırt etmeden düzenli olarak esnaflarımız ile istişare edip, sorun ve problemlerini dinleyerek gerekli kurum ve kuruluşlara aktarılacaktır. Problemler çözülene kadar odamız tarafından takibi ve işlemleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilecektir.

                ''Odamız Esnafımıza Meslek Eğitimleri Verecek''

                4- Yine kanuna dayalı olarak, oda içerisinde oluşturulacak olan bir birimde esnaflığa yeni başlayan kişilere, mesleki yeterlilik belgesi verilecektir.

                ''Dijital Dönüşüm Projemizle Esnafımız Nefes Alacak''

                5- Dijital Dönüşüm Projemiz kapsamında odamıza açılacak olan bir web portal ile üyelerimiz, odaya gelmeden işlemlerini halledebileceği e-imza teknolojisi ile çalışan bir pozisyon yaratacağız, yine portalımız da oluşturacağımız destek formları ile esnaflarımız bizlere en geç 24 saat içerisinde cevap alabilecekleri şekilde her türlü konuyu, taleplerini ve şikayetlerini yazabilecekler. Bunun yanında yayınlayacağımız içerikler ile portalımız üzerinden genel bilgi edinebilecekler.

                6- Her ay bir meslek grubu ile istişare toplantısı gerçekleştirilecek, sorunları raporlanıp, çözüm yolları ile ilgili araştırmamalar yapılacak ve gerekli adımlar atılacaktır.

                ''7/24 Esnafımızın Yanında Olacağız''

7- Görevimiz boyunca, herhangi bir özel durum olmadığı sürece haftanın 3 gününü esnaf ziyaretlerimize ayıracağız, sorunlarını yerinde dinleyip, çözüme kavuşturmak için en alt kademeden en üst kademeye kadar iletilecektir.

                ''Ahilik Geleneğimizi Yaşatacağız''

                8- Ahilik geleneklerimize uygun şekilde, her yıl belirli dönemlerde esnaflarımıza yardımlar yapılacak ve bu uygulama doğrultusunda bir elin verdiğini diğer el görmeyecektir, katiyen bu uygulama şova dönüştürülmeyecektir.

                ''Odamız Bütün Esnafımıza Ulaşarak Sorunlara  Çözüm  Üretecek''

                9- Odamız da kaydı bulunmayan tabir-i caize “kayıt dışı” kişiler tarafımızca tespit edilip, odamızın ve projelerimizin sağladığı avantajlar ile bu arkadaşlarımızı da kazanıp ailemizin bir üyesi olmaları için titiz bir şekilde çalışacağız.

                10- Ve son olarak her koşulda esnafımızın yanında olup 7/24 esnafın sorunlarını çözmeye çalışan bir yapı oluşturacağımızı vaat ediyorum.

                Tüm esnaflarımızı 18 Ocak 2022 Salı günü alyans düğün salonunda yapılacak olan seçime, oylarını kullanmaya davet ediyorum.

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş