Erdemli’de martta lapa lapa kar yağdı

Erdemli'de denize 30 kilometre uzaklıkta bulunan Torosların eteğinde mart ayında lapa lapa kar yağması dikkat çekti.

ERDEMLİ - 19-03-2025 15:14

Erdemli’de martta lapa lapa kar yağdı

Mersin’in Erdemli ilçesinde denize 30 kilometre uzaklıkta bulunan Torosların eteğinde mart ayında lapa lapa kar yağması dikkat çekti.
Meteorolojinin uyarısını yaptığı yağışlı hava Mersin’in bin 500 rakımlarında kar olarak etkili oldu. Erdemli ilçesine bağlı kırsal mahallelerden denize 30 kilometre uzaklıktaki Tozlu Mahallesi’nde öğle saatlerinde lapa lapa kar yağmaya başladı. Kar yağışı kısa sürede Torosların eteği başta olmak üzere çevreyi beyaza bürüdü. Mart ayında lapa lapa yağan karı gören vatandaşlar da şaşırdı.
Yağışla ilgili meteorolojinin uyardığını belirten yöre sakinlerinden Hüseyin Çoban, "Bu kadar olmasını beklemiyordum. Az önce başlayan kar bu hale getirdi. Yoğun bir şekilde kar yağışı devam ediyor" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdemli ’de dağ keçisi yola indi, sürücüler araçlarını durdurdu

Erdemli ’de dağ keçisi yola indi, sürücüler araçlarını durdurdu

22-08-2026 - ERDEMLİ

Erdemli'de yangına müdahale eden belediye çalışanları ödüllendirildi

Erdemli'de yangına müdahale eden belediye çalışanları ödüllendirildi

19-08-2026 - ERDEMLİ