SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-11-2019 12:38   Güncelleme : 11-11-2019 12:38

ERDEMLİ DEVLET HASTANESİNE ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ VERİLDİ

Erdemli Devlet Hastanesi sağlık alanında ilkleri Erdemlililer yaşatmaya devam ediyor. Erdemli devlet hastanesi başhekimi uzm. dr.Erman Eker verdiği bilgilere göre Erdemli Devlet hastanesi Uluslar arası sağlık Turizmi yetki belgesi aldı. Başhekim uzm dr.Erman Eker şu bilgileri paylaştı.

ERDEMLİ DEVLET HASTANESİNE ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ VERİLDİ

Uluslararası sağlık turizmi; sağlık amaçlı yurtdişından ülkemize geçici bir süreliğine gelen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla birlikte yurtdışında ikamet eden gerçek kişilerin aldikları her türlü sağlık hizmeti ile bunlarla ilgili destek hizmetlerini ifade eder.

Turistin sağlığı ise; ülkemizde herhangi bir nedenle geçici süreli olarak bulunan yabanciların ülkemizde bulundukları sırada ani gelişen hastaliklarda ve acil durumlarda sağlık hizmeti almasını kapsar.

Erdemli devlet hastanemiz olarak turistin sağlığı konusunda hizmetlerimizi veriyor ve devam ediyoruz. 2018 yılında bu kapsamda hastanemizde  147  turist tedavi edimiştir. 2019 yıli ilk 9 aylik sürede bu rakam  141 dir.

Sağlık turizmi dünyada son 10 yılda hizla gelişmiştir. Dünyada uluslararası hasta sayisı bakımından sırasıyla ilk 5 ülke; ABD, Almanya, Tayland,Hindistan ve Türkiye'dir. Turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması, dünyada söz sahibi olmaya başlayan sağlık sektörümüzün marka değeri için sağlık turizmi çok önemli bir yer tutmaktadır.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımızın ve Mersin il Sağlik Müdürlüğümüzün teşvik ve destekleriyle altyapisinı güçlendirip tamamladığımız sağlık turizmi çalışmalarımızın ilk meyvesini aldık ve hastanemiz uluslararası sağlık turizmi yetki belgesini aldı. Artık daha çok çalışıp hastanemizin adinı bu değişen gelişen sektörde daha fazla duyurmalıyız. ilimizde, bu hizmetin ülkemiz içinde önemli bir yapitaşını oluşturan Mersin Şehir Hastanemizin öncülüğünde bizde rolümüz ve kapasitemiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Süleyman TaşSüleyman Taş