DİĞER
Giriş Tarihi : 02-01-2020 21:50   Güncelleme : 02-01-2020 21:50

Avukat Ziya Şimşek 3 Ocak Mersinin Kurtuluş Günü ve Yeni Yıl Mesajı Yayınladı

Ziya Şimşek mesajında "Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakılmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi kentimizde 3 Ocak 1922 sona ermiş, tüm yurtta olduğu gibi barış ve huzur Mersin'de de sağlanmıştır.

Avukat Ziya Şimşek 3 Ocak Mersinin Kurtuluş Günü ve Yeni Yıl Mesajı Yayınladı

 Mersinimizin kurtuluşunu sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli dinamiklerinden birdir.

             “Savaş Zaruri Olmalıdır, Zaruri Olmayan Savaş Cinayettir diyen Mustafa Kemal önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinde yaşanan savaşların içinde en haklı olanıdır. Yurdunu ve onurunu korumak için yedi düvele karşı mücadele eden ulusumuz, bugün saygın ve bağımsız bir ulus olmanın onurunu yaşamaktadır. 
        

    Hiç şüphesiz ki yarınlara umutla bakarken, daha müreffeh bir Türkiye, daha
gelişmiş bir Mersin için mücadelemizi verirken, dünümüzü, geçmişte yaşadıklarımızı asla unutmamalı ve Milletimiz, Memleketimiz için büyük kahramanlıklar sergileyen aziz şehitlerimizi her zaman yad etmeliyiz.



            Bu anlamlı günün, o yıllarda yaşadığımız sıkıntıların ve o sıkıntıların üstesinden gelmek için ulus olarak nasıl bir araya geldiğimizin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. 

            Bu duygu ve düşüncelerle bütün Mersinli hemşerilerimizin   Yeni yılını  Kurtuluş gününü kutluyor, bize bu günleri hazırlayan bütün  şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

 

Süleyman TaşSüleyman Taş