DİĞER
Giriş Tarihi : 02-01-2020 22:03   Güncelleme : 02-01-2020 22:03

Salih Yılmaz: 3 OCAK, MERSİN'İN YENİDEN DOĞUŞUDUR

İş adamı Salih Yılmaz Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü ve yeni yılı kutladı.

Salih Yılmaz:  3 OCAK, MERSİN'İN YENİDEN DOĞUŞUDUR

İş adamı Salih Yılmaz “Başta Türk milleti olmak üzere, Mersin halkı için bağımsızlığı ifade eden oldukça önemli ve özel bir gün olan bu tarih, Mersin’in, Fransız işgalinden kurtuluşu, bir başka deyişle Mersin’in yeniden doğuşudur” dedi.

 

“Bizlere Düşen Görev Bu Mirasa Sahip Çıkmak”

 

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla yayınladığı  mesajında 3 Ocak Mersin’in kurtuluşunun, hem siyasal hem de tarihi bir zafer olduğunu ifade eden , İş adamı Salih Yılmaz "98. yıl önce Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu hem siyasal hem de tarihi bir zaferdir. 
 

Mersin’i düşman işgalinden kurtararak bize bağımsızlığımızı kazandıran, yeniden dirilişe ön ayak olan atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Onlar canları ve kanları pahasına bu vatanı savundular ve bizlere güzel bir gelecek kurmak için varlarını yoklarını ortaya koydular. Allah milletimize bir daha böyle günleri ve acıları yaşatmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizlere düşen atalarımızın miras bıraktığı bu kıymetli toprakları korumak, kollamak ve bu şehre kalıci eserler bırakmaktır.  
 

Bizden sonraki nesle daha iyi, daha güzel bir Mersin bırakmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle Mersin’in  Fransız işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü ve yeni yılı  kutluyoruz. Öncelikle düşmana karşı koyarak bizlere bu cennet vatanı bağışlayan şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum."

 

Süleyman TaşSüleyman Taş