EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-01-2020 09:09   Güncelleme : 16-01-2020 09:09

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ BU PROJE İLE SAĞLANDI

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ BU PROJE İLE SAĞLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en uzak bölgelerine kadar uzanan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları, üniversite hayali kuran, ancak maddi yetersizlik nedeniyle eğitim desteği alamayan gençlere umut ışığı oldu. Mersin’e yüzlerce kilometre uzakta eğitim desteği alan öğrenciler, uzman kadrolar ile geleceğe hazırlanıyor.

Mut İlçesi’nde 15 öğretmen ile haftanın 6 günü ortalama 25 saat eğitim ve öğretim desteği alan 265 öğrenci, kendilerine sağlanan bu imkanlar karşısında hedeflerini de büyüttü. Mersin’e 178 kilometre uzakta yer alan Gülnar’da açılan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nda 12 öğretmenin eğitim desteğini alan 219 öğrenci de kendilerine sağlanan bu imkan sayesinde üniversite hayallerine artık daha kolay ulaşacaklarını anlatıyor.

Mersin’de üniversiteyi kazanarak, iyi bir bölüm okumak isteyen gençlere en anlamlı destek Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Özellikle dar gelirli gençlerin çeşitli imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye hazırlık aşamasındaki fırsat eşitsizliğini Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları ile ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, 1’i şehir merkezinde, 7’si ilçelerde olmak üzere toplam 8 kurs merkezinde iyi bir gelecek hayali kuran gençlere destek oluyor.

Eğitim desteği ile hedefler de büyüdü

Üniversite okumak isteyen gençlerin hayaline eğitim ve öğretim desteği ile katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi amacıyla her şartta öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor.

Öğrencilerin yüzde 50 başarı ve yüzde 50 sosyo-ekonomik yapısı gözetilerek alımlar yapılan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nda eğitim alan gençler, kendilerine tamamen ücretsiz olarak sunulan bu fırsat ile üniversite yolunda dev bir adım atmış oldu.

Mut’ta 265 öğrenci eğitim alıyor

Mut İlçesi’nde 15 öğretmen ile haftanın 6 günü ortalama 25 saat eğitim ve öğretim desteği alan 265 öğrenci, kendilerine sağlanan bu imkanlar karşısında hedeflerini de büyüttü.

Bu sene mezun olarak Büyükşehir Belediyesi Mut Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim almaya başlayan Ayşenur Kökberi, “Normal eğitim merkezleri ile aynı şartlarda eğitim alıyoruz. Hatta bizim şu an matematik konusunda aldığımız eğitim çok daha iyi. Mut’ta bu eğitim merkezi açılmasaydı dershane fiyatlarından dolayı üniversiteye hazırlanırken eğitim desteği alamazdım. Ama şimdi iyi bir ivme yakaladık. İzmir veya Antalya’da okul öncesi öğretmenliği okumak istiyorum. Bu hedefe de bu eğitim merkezi sayesinde ulaşacağıma inanıyorum. Sayın Başkanımız Vahap Seçer’e dershaneye gidemeyecek durumda olan bizim gibi öğrencilere, bu şekilde ücretsiz kurs verdikleri için teşekkür ediyorum” sözleriyle kurs merkezlerinin öğrenciler için önemine işaret etti.

Betül’ün hayali öğretmen olmak

Üniversite hayali ile Büyükşehir Belediyesi’nin Mut İlçesi’nde açtığı kursta eğitim desteği alan Betül Kurtuluş da “Girdiğim üniversite sınavında beklediğim sonucu alamadım. Bu kurs açılmamış olsaydı, eğitimden eksik kalacaktık. Şimdi yeterli ve güzel bir şekilde eğitim desteği alıyoruz. Özellikle öğretmenlerimizin bilgisi, donanımı ve bizlere karşı tutumları, bizleri daha iyi motive ediyor. Deneme sınavlarına girdik ve giderek daha iyi sonuçlar almaya başladık. Daha şimdiden paragraflarda, matematik konularında çok kaliteli destek alıyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okul öncesi öğretmenlik bölümünü kazanmak istiyorum, çünkü çocukları çok seviyorum. Bu noktada da bizlerin hedeflerine ulaşması için bu destekleri veren Büyükşehir Belediye Başkanımız’a özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gülnarlı gençler: “Kursla başaracağımıza gerçekten inanıyoruz”

Mersin’e 178 kilometre uzakta yer alan Gülnar’da açılan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nda 12 öğretmenin eğitim desteğini alan 219 öğrenci de kendilerine sağlanan bu imkan sayesinde üniversite hayallerine artık daha kolay ulaşacaklarını anlatıyor.

Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu sayesinde bu sene gireceği üniversite sınavından başarılı bir sonuç beklediğini ifade eden Emre Ten, “Gülnar’da birçok imkansızlık söz konusu ama Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda güzel bir imkan sağladı bizlere. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor ve nitelikli bir eğitim alıyoruz. Bu sene başaracağıma da gerçekten inanıyorum. Öğretmenlerimizin bizim başarmamız için gösterdikleri performans ve fedakarlıklara bakınca daha azimli bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu kurstan aldığım destekle endüstri mühendisi olmak istiyorum ve bu kurs sayesinde kazanacağıma da inanıyorum” dedi.

Gülnar gibi küçük ve kısıtlı imkanları olan bir ilçede kendilerine sağlanan eğitim desteğinin önemine işaret eden Elif Yıldız da “Gülnar’ın şartlarına bakınca hedefimize ulaşabilmemiz için en iyi imkan burasıydı ve şimdi buradayız. Destekleme kursu tahminimden daha iyi çıktı. Öğretmenlerimiz bizlere karşı çok ilgili. Hatta tek tek bile ilgilenebiliyorlar. Hedefim tıp okumak. Hedefim büyük ama burada aldığım eğitimle amacıma ulaşacağıma da inanıyorum. Bizleri düşünerek bu imkanı verdiği için özellikle Vahap Seçer Başkanımız’a teşekkür ediyorum. Burası kırsal ve küçük bir yer. Eğer bu kurs merkezi olmasaydı imkanı olanlar belki başka şehirlere gidecekti, imkanı olmayanlar ise yeterli şekilde sınava hazırlanamayacaktı. Burası bizim için okul niteliğinde ve çok güzel bir avantaj” sözleriyle kurs merkezleri sayesinde üniversite yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Süleyman TaşSüleyman Taş