DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-03-2018 18:30   Güncelleme : 08-03-2018 18:30

Ercik: Kadınlar Gününü Kutladı

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda kadınların yaşamdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu ifade ederek, “Yeri gelince annemiz, yeri gelince bacımız, yeri gelince yol arkadaşımız, kızımız olan ve her alanda varlıklarını hissettiğimiz tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum.” Dedi.

Ercik: Kadınlar Gününü Kutladı

Kadınların eş olarak, anne olarak ve toplumun eşit statüdeki bireyleri olarak her alanda çok önemli sorumluluklar üstlendiğini ve Kadınların yaşamdaki zorluklarından bahseden Ercik, "Geçmişten günümüze kadınlar toplumsal ve ekonomik alanda pek çok sorun ve sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Kadınlarımızın toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma değer sağlayacak ve o milleti daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır" diye konuştu.

                                                    

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadınlara büyük önem verildiğini belirten Ercik, " Kadınlarımızın siyasete aktif katılımlarının sağlanması, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadınlarımızın şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemelerinin yapılması ve 12 Eylül Referandumuyla kadına pozitif ayrımcılığın anayasal güvence altına alınması hükümetimizin bu yöndeki kararlılığının önemli göstergeleri olduğunu belirtmek isterim. Yeri gelince annemiz, yeri gelince bacımız, yeri gelince yol arkadaşımız, kızımız olan ve her alanda varlıklarını hissettiğimiz kadınlarımızın yaşamımızdaki yeri ve önemi kelimelere dökemeyeceğimiz kadar büyük ve anlamlıdır. Dünyanın en değerli varlıkları olan kadınlarımızın Allah yar ve yardımcısı olsun.Bu önemli günde başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım " dedi.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş