KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-03-2020 15:17   Güncelleme : 05-03-2020 15:17

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Açılış Konseri

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Açılış Konseri

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dünya operasının yıldız ismi Alex Penda’yı (Soprano) Almanya’nın usta şeflerinden Michael Balke’nin yönetiminde Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. MUMF Orkestrası’nın eşlik edeceği ve 01 Nisan 2020 Çarşamba günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde iki bölüm halinde gerçekleştirilecek konserde, Verdi, Puccini ve Masagni’nin opera eserlerinden aryalar seslendirilecek.


Alex Penda: Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Sofya’da doğan Penda, Bulgaristan Ulusal Müzik Okulu’ndan mezun oldu. Verdi’nin La Traviata eserinde Violetta rolüyle ilk kez 17 yaşında sahne alarak Karlovy Vary kentinde düzenlenen Antonin Dvorak Yarışması ile birlikte, 1988 İspanya-Bilbao Uluslararası Vokal Yarışması, 1989 G. Afrika-Pretoria Unisa Şarkı Yarışması’nı kazandı. Viyana, Paris, Berlin, New York, Roma, Brüksel, Washington, Hamburg, Moskova, Torino, Napoli, Santa Fe, Bregenz, Monte Carlo ve Tel Aviv, gibi dünyanın en saygın opera evlerinde başrol oynayarak yer aldı. Sanatçı, Glinka, Donizetti, Verdi, Rossini ve Mozart’ın opera eserleri, opera resitalleri olan Capriccio ve Genuine Dramatic Coloratura, albümlerine imza attı.


Michael Balke: Almanya’nın Braunschweig şehrinde doğan Balke, ABD Cincinnati Konservatuvarı’nda piyano ve şeflik eğitimi aldı. Senfonik ve opera repertuvarlarında gösterdiği performansıyla uluslararası müzik camiasında ilgiyle karşılandı. Japonya, Güney Kore, Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinden aldığı davetlere katılarak opera ve senfonik konserler yönetti. Balke, çalışmalarını, İsveç Oda Orkestrası, Stockholm Filarmoni Orkestrası, Montpellier Ulusal Orkestrası, Nancy Orkestrası, Palermo Orkestrası, Aalborg Senfoni Orkestrası, Kopenhag, Aarhus Senfoni Orkestrası, Budapeşte Senfoni Orkestrası ve 2018/19 Sanat Sezonu’ndan itibaren ise St. Gallen Tiyatrosu Senfoni Orkestrası’nda, konuk şef olarak yürütmektedir.

Süleyman TaşSüleyman Taş