EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-03-2018 18:58   Güncelleme : 15-03-2018 18:58

AKDENİZ ORTAOKULU’NUN MİNİK ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK YETENEK

Erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Erdemli merkezde bulunan anaokullarının katılımı ile Erdemli Ertuğrul gazi MTAL/ Çocuk Gelişimi öğretmenleri Zeynep DERE ve İlknur KOCAOĞLU tarafından yürütülen “Oyuncağımı Üretiyorum Yeteneğimi Keşfediyorum” Projesi Akdeniz Ortaokulu’nda anasınıfı öğretmeni Nurçin ARMAĞAN koordinatörlüğünde başarı ile uygulandı.

AKDENİZ ORTAOKULU’NUN MİNİK ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK YETENEK

Proje kapsamındaçocuklar ve ebeveynleri bir araya gelerek atık malzemeleri kullanarak kendi oyuncaklarını  ürettiler. Ortaya çıkan ürünler 13Nart2018 tarihinde ilçemiz Akdeniz Ortaokulu’nda sergilendi.

Proje Yürütücüsü Zeynep DERE; Aynı anda birçok amaca hizmet eden bir uygulama olduğunu belirterek; projeyle öncelikli olarak,  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 12.sınıf öğrencilerıyle yapılıyor,Erdemli merkezli 18 okuldaki  4-6 yaş aralığında çocuklar ve onların ebeveynleri ile uygulanıyor. 12.sınıf öğrencilerine alan derslerini yerinde yaparak, yaşayarak öğrenme imkânı sunulduğunu, projenin uygulandığı 4 anaokulunun 18 anasınıfı ebeveynleriyle birlikte zaman geçirme olanağı bulduklarını, atık malzemeler kullanarak oyuncaklar ürettiklerini ve son olarak da yapılan oyuncakların çocukların yaşamında çok önemli yeri olan oyuna dönüştürüldüğünü söyledi.

 

          Proje kapsamında üretilen kavram oyuncakları, ahşap oyuncaklar, kuklalar ve kukla sahnesi ile “Oyun çocuğun en önemli işidir.” diyerek eğlenceli ve eğitici oyuncaklara dönüştürüldü. Ebeveynler oyuncağın çocuğun hayatındaki önemini yaparak ve yaşayarak anlama fırsatı buldular.

-          Okul Müdürü Uğur TÜRKMEN; Bu projenin uygulamasında emeği olan okul müdür yardımcısı Vehbi ÖZBEK, Okul Öncesi öğretmenlerimiz Nurçin ARMAĞAN, Fatma Güler IŞIK, Aynur ÖZDOĞAN, öğrencilerimiz, velilerimiz, Proje ürünlerinin sergisini ziyarette bulunan Şube Müdürlerimiz Mahmut KARAAĞAÇ ve Erdoğan TEKİN´e teşekkür etti. Yapılan ürünlerin bir kısmı da sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Süleyman TaşSüleyman Taş