DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-03-2018 21:57   Güncelleme : 26-03-2018 21:57

BAŞKENT'TE ERDEMLİ FARKI

Ankara’da Erdemli farkı -Erdemli Belediyesi Fuarda 10 ton Limon dağıttı Erdemli Belediyesi Erdemli’yi her platformda tanıtmaya devam ediyor. Ankara Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda ilçemizi Erdemli Belediyesi temsil etti. Erdemli’yi temsil etmek üzere kurulan Erdemli Belediyesi standı ise fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görürken, fuara katılanlara 10 ton limon dağıtıldı.

BAŞKENT'TE ERDEMLİ FARKI

Erdemli standında konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin tanıtılması ile ilgili olarak bu tür fuarları önemsediklerini kaydederek, bundan sonrası için de Erdemli’nin adını duyurmak üzere bu tür fuarlara Erdemli Belediyesi olarak katılmaya devam edeceklerini ifade ederek Erdemli’yi en iyi şekilde tanıtmayı sürdüreceklerini söyledi.

 

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Sarayında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Turizm ve Gastronomi Fuarı’na Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birçok ilçe katıldı. Türkiye’den birçok il stant açarak ülke ve şehirlerini temsil etti. Erdemli’yi temsil etmek üzere kurulan Erdemli Belediyesi standı ise fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.  Erdemli’de görev yapan basın mensuplarının da yer aldığı Erdemli heyeti fuarda Erdemli’nin tanıtımına katkı sundu.

 

 

Fuarda basın mensuplarına bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin ismini her platformda duyurmaya devam edeceklerini belirterek, Erdemli’nin tanıtılması ile ilgili olarak bu tür fuarları önemsediklerini kaydetti.  Bundan sonrası için de Erdemli’nin adını duyurmak üzere bu tür fuarlara Erdemli Belediyesi olarak katılmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Tollu, Erdemli’yi en iyi şekilde tanımayı sürdüreceklerini kaydetti. Başkan Tollu, görev yaptıkları 2009 yılından bu yana Erdemli’nin tanıtımı için büyük bir gelişime ve değişime imza atıklarını dile getiren Başkan Tollu, Erdemli tarihinde en çok tanıtımın kendi dönemlerinde yapıldığını vurgulayarak, bunun devam edeceğini ifade etti.

 

10 TON LİMON DAĞITILDI

 

Uluslararası Turizm ve Gastronomi Fuarı’na Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte katılan Erdemli Belediyesi 10 ton limon dağıtımı gerçekleştirirken, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamasında; fuara katılarak Mersin ve Erdemli standını ziyaret eden Ankaralılara teşekkür etti. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Tollu, Erdemli’nin dünyanın en güzel coğrafyalarından birisine sahip olduğuna değinerek, bölgemizde de dünyanın en güzel ürünlerinin yetiştiğini ifade etti. ‘dünyanın ve özellikle de Akdeniz yöresinin en nadide yetişen ürünlerinin tanıtımını yaptığımız gibi ilçemizin tanıtımını sağlamak üzere de her türlü argümanı değerlendirmeye çalışıyoruz’ ifadelerine yer veren Başkan Tollu, ‘’İklimi, doğası, insanlarıyla ve tarım ürünleriyle birlikte dünyanın en mükemmel kentlerinden bir tanesidir. Bu güzelliklerin tanıtıma ve gelişmeye ihtiyacı vardır. Bu güzelliklerin gün yüzüne çıkarılmaya ihtiyacı var. Erdemli Belediyesi olarak bu düşüncelerle Erdemli’nin tanıtıyla alakalı olarak nerede bir faaliyet görürsek hemen orada gayretlerimizi sürdürüyoruz’’ dedi.

 

Tollu, ‘’Ankara ve yöre insanının da yaz aylarında ilçemize gelerek tatil yapan bölgelerin başında geliyor. Yazın bizi ziyaret eden Ankaralılara bizde teşekkür etmek için fuarda sağlık deposu olan limon dağıtıyoruz. Nerede bir eksik görür, nerede bir boşluk bulursak oraya müdahale etmeni gayreti içinde oluruz. Bizim için hizmet anlamında da bu aynıdır. Hepimiz iyi bilmekteyiz ki Erdemlimiz dünyanın en güzel coğrafyasına sahip bir yerde. İklimi, denizi, doğası, tarihi ve insanları ve üretilen tarım ürünleri ile birlikte dünyanın en mükemmel kentlerinden bir tanesidir.  Bu güzelliğin elbette ki tanıtmaya, gelişmeye ve bu güzelliklerin gün yüzüne çıkartılmaya ihtiyacı var. Erdemli Belediyesi olarak bizde bu düşüncelerle hareket ederek, Erdemli’nin tanıtımı ile nerede bir faaliyet görür ve nerede bir çalışma görürsek tanıtma gayreti içindeyiz. İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir deki tüm fuarlarda Erdemlimizin güzelliklerini ve mükemmel yanını tanıtma çabasındayız’’ diye konuştu.

ERDEMLİ’MİZİ 2,5 MİLYAR İNSANA TANITIYORUZ

 

‘4 Mevsim Erdemli’ projesiyle ilgili de konuşan Başkan Tollu, ‘’Erdemli Belediyesi olarak 6 farklı dilde hazırladığımız ‘’4 Seasons Erdemli’’ projesi ile Erdemli’yi 2 Milyar 673 Milyon insana tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Dört Mevsim Erdemli’  adı ile başlattığımız projemiz kapsamında; kentimizi 2 milyar 673 milyon insanımıza tanıtmak ve Erdemli’nin doğal güzelliklerini tarihi ve kültürel zenginliklerini ülke ve bölge turizminin yanında uluslararası düzeyde de adından söz ettirmek için turizm alanında da büyük ivme kazandıracak proje projemiz kapsamında dünyada en çok konuşulan 6 dilde 2 milyar insana bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerini anlatmak ve tanıtmak üzere çekimler yaptık. Çünkü Erdemli’nin gelişmeye ve tanıtmaya ihtiyacı var. Erdemli’de yaşayan insanlarımızın hayat standardının yükseltilmesine ihtiyacı vardır, Erdemli’ye turist gelmesini ve insanlarımızın zenginleşmesini sağlamamız gerekiyor. Biz bu gayeyle çalışıyoruz. Erdemli’nin ismini her platformda duyurmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz.’’

 

ERDEMLİ’Lİ GAZETECİLER DE ERDEMLİ’Yİ TANITIMINA DESTEK

 

4 gün süren fuarda, Erdemli Belediyesi standını ziyaret eden konuklara, Erdemli’ye has limon, tanıtım kitapçıkları ve Kızkalesi biblosu armağan edilirken, stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Erdemli’yi temsil eden heyetin içerisinde bulunan Erdemli’de görev yapan basın mensupları da, kentin tanıtımına katkı sunmak adına düzenlenen bu fuara katılım gösterilmesinin önemine işaret ettiler. Başkan Tollu, Erdemli’nin her platformda tanıtımına katkı sunan ve görevlerini layıkıyla yapan basın mensuplarına teşekkür ederek, ‘’Erdemlinin yurt içi ve yurt dışında tanıtımına yönelik el birliği ile gösterdiğiniz gayret ve çabalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve ç

 

Süleyman TaşSüleyman Taş