SİYASET
Giriş Tarihi : 09-06-2020 22:37   Güncelleme : 09-06-2020 22:37

DEVA OLMAK İÇİN YOLLARDAYIZ

DEVA OLMAK İÇİN YOLLARDAYIZ

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI MERSİN’DEDEVA PARTİSİ SAHAYA
İNİYOR. 81 İL İÇİN KURULAN 18 KOMİSYONUN ÜYELERİ BİR HAFTA BOYUNCA
İLLERİ DOLAŞARAK RAPOR HAZIRLIYORLAR.


Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan  Gazeteci Haydar Coşkunfırat’a yaptığı açıklamada, 11 Mart’ta kuruluşunu ilan eden Demokrasi ve Atılım Partisi’nin, normalleşme sürecinin başlamasının ardından teşkilatlanma sürecine hız verdiğini söyledi.

DEVA OLMAK İÇİN YOLLARDAYIZ

Genel Başkan Yardımcısı Alirıza Babaoğlan, Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir ve Kurucu Üye Ramiz  Ongun Mersin’de parti çalışmaları aşamasında birebir görüşme yaparak parti tabanında sağlam, adından da anlaşıldığı gibi ihmal edilen ülkemizin dertlerine deva olmak için yollarda olduklarını ve çalışmaları bu aşamada sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.

DEVA’DA GÖREV ALMAK İÇİN 85 BİN BAŞVURU

Babaoğlan devamında ise; 90 kişiden oluşan kurucular kurulu üyeleri arasından 18 komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlar 81 ilde kurulacak teşkilatlar için çalışma başlattık. 2 ay süren çalışma kapsamında çeşitli formlar oluşturularak parti teşkilatında görev almak isteyenlerin başvuruları alındı, bunlar il ve ilçelere, başvuruların niteliğine göre sınıflandırıldı. Partide görev almak için farklı illerden yapılan  toplam başvuru sayısının 85 bin oldu.

 HER İL İÇİN AYRI RAPORLAR HAZIRLANACAK

Teşkilatlanma için oluşturulan komisyon üyeleri önümüzdeki bir hafta boyunca sorumlu oldukları illere giderek çalışmaları bu kez sahada sürdürecek. Hem başvuran kişilerle hem de illerde kanaat önderleri, çeşitli sivil toplum örgütleriyle görüşmeler gerçekleştirilecek. Her il için önerilerin yer aldığı ayrı raporlar hazırlanacak.

EŞ ZAMANLI ATAMA YAPILACAK

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alirıza Babaoğlan Komisyonların hazırladığı teşkilat raporları gelecek hafta kullanılmaya başlanacak yapılacak toplantılarda değerlendirilecek. Bu değerlendirmelerin ardından kısa süre içinde eş zamanlı olarak onlarca il için atamalar  yapılacak hemen ardından il-ilçe kongreleri için
harekete geçilecek. Bu kongrelerin ekim ya da en geç kasım ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Bu kongreler bittikten sonra DEVA Partisi büyük kongresi için tarih belirlenecek dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş