GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-07-2020 06:59   Güncelleme : 29-07-2020 06:59

Kontrollü Normalleşme Sürecinde “Duygu Çalışmaları’ Terapisi

Erdemli Belediyesi, Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevinde “Duygu Çalışmaları” projesine başladı.

Kontrollü Normalleşme Sürecinde “Duygu Çalışmaları’ Terapisi

Çocukların, duygularını daha rahat ifade edebilmeleri ve diğer bireylerin hisleriyle ilgili yorum yapabilmeleri için çalışmalara başlayan Erdemli Belediyesi, özellikle pandemi döneminde yaşanan süreçle ilgili Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerine destek hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar eşliğinde, çocukların duygusal anlamda körelmelerini önlemek ve yaşanılan süreçte hissedilen bütün duyguları doğru anlamlandırabilmelerini sağlamak adına “Duygu Çalışmaları” ile hizmet veren Belediye, Sosyal Belediyecilik anlayışında bilimsel verilerle ilerleyerek, çocukların gelecekleri için hizmet üretiyor.

Duygu terapisinin çocuklar üzerinde ki önemine dikkat çeken Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Çocuk Gelişimi uzmanı Meryem Anlaş, “Duygu dağarcığının geliştirilmesine yönelik çalışmalarla, çocuklarımızın sosyal gelişimine katkı sunarak, gelecek hayatlarında sağlıklı iletişim kurabilmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Projemiz, toplumu oluşturan en küçük fertlerimiz olan çocuklarımızın sağlıklı iletişim becerilerini geliştirmek için başlatılmıştır. Bu yüzden, sağlıklı aile ilişkileri ve gelecek nesillerin yetiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Kadın Danışma Merkezimiz psikologları, çocuklarımıza yönelik ‘Duygu Çalışmaları’nı başlattı. İlk olarak Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerimizle başladığımız çalışmaları ilçe genelinde uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Süleyman TaşSüleyman Taş