GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2020 20:52   Güncelleme : 17-08-2020 20:58

Debi Akademi 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemine Hazır

Korona virüs pandemi sebebi ile normalleşme sürecinde 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı ilgili hazırlıklar tamamlandı. Debi Akademi Eğitim koordinatörü Burak Burakgazi yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Burak Burakgazi açıklamasında

Debi Akademi 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemine Hazır

Burak Burakgazi açıklamasında

''Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığımız 12.08.2020 tarihinde yaptığı açıklama ile yeni eğitim öğretim yılının 21 Eylül Pazartesi günü yüz yüze yapılmasının planlandığını, telafi eğitimlere de 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim modeliyle başlanacağını, isteyen özel okulların da 17 Ağustos’tan itibaren telafi eğitimlere başlayabileceğini belirtmiştir. Bu bağlamda yayımlanan genelgelere dayanarak kurumumuzun yapmış olduğu çalışmalar konusunda velilerimizi bilgilendirmek istedik.

  • Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz ile 17 Ağustos Pazartesi günü itibariyle okulumuzda “Oryantasyon ve Tanışma Toplantıları ile Etkinlikleri”, 24 Ağustos Pazartesi itibariyle de “ Yaz Oyunları” ve “ Okuma-Yazma” etkinlikleri yapılacak.
  • 8. sınıf öğrencilerimiz ile LGS hazırlık kapsamında 17 Ağustos Pazartesi itibariyle okulumuzda “Okuma Etkinlikleri” ve 31 Ağustos Pazartesi itibariyle yüz yüze “Kurs” çalışmaları yapılacak.
  • 2,3,4,5,6 ve 7. sınıflarda ise sınıf düzeylerinin farklılıkları göz önünde bulundurularak okulumuzda çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapılacak.

16 Mart 2020 tarihinden itibaren uyguladığımız DEEP ( Debi Evde Eğitim Programı ) sayesinde çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağlayarak önemli bir tecrübe edindik. Geçtiğimiz pandemi sürecinde edindiğimiz bu tecrübeyi daha da geliştirmek üzere Selçuk Üniversitesi Bilişim İşleri Daire Başkanı Dr. Selahattin Alan’ı akademik kurulumuza dâhil ederek DEEP birimimizi daha da kuvvetlendirdik. Kurumumuzun tüm kademelerde her türlü eğitim modeline ( Yüz Yüze Eğitim, Uzaktan Eğitim ve Hibrit Model ) hazırlıklı olduğunu; sahip olduğu alt yapı, öğretmen kadrosu ve akademik danışma kurulu sayesinde bu dinamik süreci en iyi şekilde yöneteceğini belirtmek isteriz. Okulumuzda ortalama 6 öğrenciye bir öğretmen düşmektedir. Bu sayede uzaktan veya yüz yüze eğitim durumunda bu oranın,öğrenci ve velilerimiz için birebir çalışmalar ve öğrenci takibi açısından avantaj olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Bu bağlamda “Ulaşılabilir Okul” olma özelliğini korumak isteyen okulumuzun velilerimizi düşünerek almış olduğu kararı da bilgilerinize sunuyoruz.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının bir kısmının uzaktan eğitim ile yapılması durumunda, uzaktan eğitim yapıldığı süre için geçerli olmak üzere:

  1. Yemek ve servis ücreti alınmayacak.
  2. Elektrik, su, kırtasiye vb. sarf malzemeleri ile devletin verdiği kısmi destekler hesaplanarak velilerimizin ödeyeceği miktardan oranlanarak düşülecek.

Hep birlikte üstesinden geleceğimize inandığımız bu süreci en yakın zamanda atlatacağımıza inanıyor, yüz yüze eğitime kavuşacağımız günü heyecanla bekliyoruz.

Sağlıkla Kalın.''

 

Süleyman TaşSüleyman Taş