EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-05-2018 17:15   Güncelleme : 15-05-2018 17:15

TARİHİ KANAVİÇELERGÜZELOLUK ’DA SERGİLENDİ

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün Güzeloluk Mahallesinde Emine TÜRKMEN usta öğreticiliğinde 21 kursiyerin katıldığı ve 7 ay saat süren İğne Oyası , Salon Takımları Dikimi ve örgü kurslarının sertifika töreni ve sergisi yapıldı. Sergide tarihi kanaviçeler büyük ilgi gördü.

TARİHİ  KANAVİÇELERGÜZELOLUK ’DA  SERGİLENDİ

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer OKUR, Vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre herkese hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; meslek edinme ,sosyal , kültürel  ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlıyoruz. Halk Eğitimi Merkezi olarak ev hanımlarının katıldıkları İğne Oyası , Salon Takımları Dikimi  ve örgü  kurslarını açtık.  Güzeloluk yaz ve kış mevsimlerinde nüfusun yoğun olduğu ve en eski  mahallemizdir. Ninelerimiz tarafından yapılan , unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızdan İğne Oyası ve kanaviçelerimiz çeyiz sandıklarından çıkarıldı.  Genç kızlarımız  bu tarihi iğne Oyası ve kanaviçeleri kursumuzda değerlendirdiler yeni ürünlerde yeni tekniklere süs olarak yerleştirdiler. Tarihi kültürel miraslarımızın öğrenilmesi , yaşatılması  ve  genç  nesillere aktarılması için Erdemli’mizdeki tüm bayanların annelerinin  ve ninelerinin çeyiz sandıklarını gün yüzüne çıkaralım . Böylece hem onların hatıralarını yaşatalım hem de  tarihi kültürel mirasımızla genç nesilleri  tanıştıralım. Kursiyerlerimiz hem daha ekonomik olarak çeyizlerini hazırlıyorlar, kendi evlerini kendi isteklerine göre şekillendiriyor ve süslüyorlar hem de yaptıkları ürünlerini satarak aile ekonomilerine destek oluyorlar. Kursa katılarak essiz eserler ortaya çıkaran kursiyerlere ve usta öğreticimize  teşekkür ediyorum” dedi.

 

Güzeloluk  Mahallesi muhtarı İshak ERGÜN öncelikle Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze mahallemizde kurs açtıkları için çok teşekkür ederim. Bayanlarımız kışın boş duruyorlardı bu kurs sayesinde hem zamanlarını değerlendirdiler hem üreterek evdeki atıl malzemelerini değerlendirdiler hem de para kazandılar. Kurs hocamızı ve kursiyerlerimizi tebrik ederim dedi.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş