MERSİN
Giriş Tarihi : 28-10-2020 22:58   Güncelleme : 28-10-2020 22:58

TÜRKİYE’NİN HAL’DE AÇILAN İLK KREŞİNDE CUMHURİYET COŞKUSU

​Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz aylarda Toptancı Hal Kompleksi’nde çalışan kadınların çocukları için açılan ve Türkiye’de Hal’de açılan ilk kreş olma özelliği taşıyan Münir Özkul Kreşi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

TÜRKİYE’NİN HAL’DE AÇILAN İLK KREŞİNDE CUMHURİYET COŞKUSU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz aylarda Toptancı Hal Kompleksi’nde çalışan kadınların çocukları için açılan ve Türkiye’de Hal’de açılan ilk kreş olma özelliği taşıyan Münir Özkul Kreşi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

Miniklerin Cumhuriyet coşkusuna ortak olan Seçer, “Sizler daha mutlu olun, daha iyi eğitim alın ve daha güzel bir Türkiye’de yaşayın diye Atatürk’ün izinde gidiyoruz” dedi. Minikler üstlerinde Atatürk fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler, ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz ponponlarla gösteri yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Toptancı Hal Kompleksi’nde çalışan kadınların çocukları için açtığı ve Türkiye’de Hal’de açılan ilk kreş olma özelliği taşıyan Münir Özkul Kreşi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılıp, miniklerin Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Başkan Seçer, Atatürk’ün izinden gittiklerini vurgulayarak, “Sizler daha mutlu olun, daha iyi eğitim alın ve daha güzel bir Türkiye’de yaşayın diye Atatürk’ün izinde gidiyoruz” dedi.

Başkan Seçer, miniklerin Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Münir Özkul Kreşi ile Adile Teyze Kreşi öğrencileri hep birlikte gösterilerini sergiledi.

Akdeniz İlçesi Toptancı Hal Kompleksi yerleşkesindeki Münir Özkul Kreşi’nde düzenlenen 29 Ekim kutlamalarına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, Mersin Meyve Sebze Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Hüseyin Timurtaş, Mersin Hal Müdürü Mehmet Güner, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ümran Timur ve Bedriye Kuş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, CHP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Başkan Seçer, miniklerin gösterilerini ilgi ile izledi

Kutlamada, minikler Atatürk ve Cumhuriyet konulu şarkılar söyleyip, dans gösterileri düzenledi. “Atatürk Çocukları”“Cumhuriyet Özgürlüktür” ve “Sonsuza” şarkıları eşliğinde dans eden minikler, son olarak ellerinde Türk bayrakları ve pankartlar ile 10. Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. Kutlamada ayrıca 29 Ekim Şiir Dinletisi de yapıldı. Tören, Başkan Seçer’in anı köşesinde minikler ile fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

“Sizler daha güzel bir Türkiye’de yaşayın diye Atatürk’ün izinde gidiyoruz”

Konuşmasını miniklerin arasında yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk olarak “Bugün Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi ve minikler Seçer’i alkışladı. Seçer,  “Cumhuriyet’in 97. yılını kutluyoruz. Bakın Mustafa Kemal Atatürk’ün tişörtlerinizin önünde resmini görüyorsunuz değil mi? Seviyor musunuz Atatürk’ümüzü? Çok mu seviyorsunuz?” sorularını yöneltti ve miniklerden “Evet!” yanıtını aldı.

Konuşmasına devam eden Seçer,  “Ben de Atatürk’ü çok seviyorum. Onun izinde gidiyoruz. Daha güzel, daha çağdaş bir ülke yaratmak için. Sizler daha mutlu olun diye. Sizler daha iyi eğitim alın diye. Sizler daha güzel bir Türkiye’de yaşayın diye” dedi. 

“Sizlerle buluşacağım diye sabah çok heyecanlı uyandım”

Seçer’in, “Sizler de büyüyünce bu ülke için çabalayacaksınız, çalışacaksınız değil mi, söz mü?” sorusu üzerine minikler Seçer’e söz verdi.  Başkan Seçer, “Ülkemizi çok seviyoruz. Bayrağımızı çok seviyoruz. Atatürk’ümüzü çok seviyoruz. Milletimizi çok seviyorum. Ben de sizleri çok seviyorum. Şimdi güzel güzel siz oyunlarınızı oynayacaksınız. Hazırlandınız değil mi? Hazırsınız. Ben de bugün çok heyecanla geldim buraya. Sabah sizlerle buluşacağım diye çok heyecanlı uyandım” diye konuştu. 

Süleyman TaşSüleyman Taş