MERSİN
Giriş Tarihi : 29-10-2020 17:24   Güncelleme : 29-10-2020 17:24

Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle kutlandı.

Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle kutlandı.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde icra edilen kutlama programında Vali Ali İhsan Su, ilk olarak Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti.

Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü üyeleri, askeri ve mülki erkan, gaziler ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

Vali Su: “Cumhuriyetimiz, Milletimizin Sonsuza Kadar Hür ve Bağımsız Olarak Yaşayacağının Teminatıdır”

Programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin, milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağının teminatı olduğunu kaydederek, Cumhuriyetimizin türlü yoksulluklar ve imkansızlıklar içinde vatanı için mücadele eden bu uğurda nice şehitler vermiş milletimizin ortak eseri olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında Vali Su; “29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kenetlenen milletimizin iradesine asla zincir vurulamayacağının tüm dünyaya ilanıdır. Bizler de bugün onlara layık olmak için Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak, ülkemizin küresel ölçekteki yükselişini hızlandırmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizi aldığımız noktadan daha ileri seviyelere taşıyıp geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet etmek için bu büyük milletin her bir ferdi olarak üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirme azim ve gayretindeyiz.” dedi.

Sözlerinin sonunda Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları bizlere sonsuza kadar vatan kılan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anarak, kahraman gazilerimize şükranlarını sundu.  Vali Su sözlerini, Mersinlilerin ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak noktaladı.

Süleyman TaşSüleyman Taş