EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-05-2018 08:57   Güncelleme : 26-05-2018 08:57

AKDENİZ ORTAOKULU’UNDA TÜBİTAK BİLİM FUARI SERGİSİ YAPILDI

4006 TÜBİTAK 'Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Milli Eğitime bağlı okullarda TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlenirken dün de Akdeniz Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Okulda bu yıl 6’ıncısı düzenlenen fuarda 20 proje tanıtıldı.

AKDENİZ ORTAOKULU’UNDA TÜBİTAK BİLİM FUARI SERGİSİ YAPILDI

ÖĞRENCİLER BİRBİRİNDEN BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTI

Erdemli’de eğitim öğretim veren Akdeniz Ortaokulu tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler birbirinden başarılı projelere imza attı. Dün saat 10.00’da okulun girişbölümünde gerçekleştirilen sergiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut KARAĞAÇ, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

BU YIL 6’INCISI DÜZENLENİYOR

Sergi açılış programında konuşma yapan Akdeniz Ortaokulu Müdürü Uğur Türkmen; ‘’ TUBİTAK’ın desteği ile bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme ortamlarından biridir’’ dedi.

BU PROJELER BÜYÜK İMZALARIN İLK BASAMAĞIDIR

Okul Müdürü Türkmen;‘’ Sevgili öğrenciler biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar bugün buradaki tüm öğrencilerimiz geleceğin birer bilim insanıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken siz değerli konuklara katılımlarınız için teşekkür eder saygılarımla’’ dedi.

20 PROJE SUNULDU

Tübitak 4006 Bilim Fuarı koordinatör öğretmeni Nazan AYAR; ‘’Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Türkçe alanında 1 proje, fen bilimleri alanında 5 proje, matematik alanlında 4 proje, teknoloji tasarım alanın 8 proje, yabancı dil alanında 2 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 54öğrencimiz10 danışman öğretmen 1 koordinatör olmak üzere 11 öğretmen ve Proje Koordinatör Müdür yardımcımız Ferda Çelik nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular’’ dedi.

PROJELERİ İNCELEDİLER

Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaağaç ve okul müdürlerinden oluşan protokol üyeleri tarafından projelerin yer aldığı serginin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ise İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaağaç ve okul müdürleri öğrencilerin hazırladığı 20 projeyi tek tek inceleyerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldılar.

DİKKAT ÇEKENLER ARASINDA YER ALDILAR

Birbirinden güzel projeler sunulurken tatil sezonunda evde çiçeklerini bırakıp tatile giden vatandaşların sorunlarına çözüm olabilecek bir proje dikkat çekti. Projeyi hazırlayanöğrencler Alperen Günay ve Mehmet Eren Üzer; “Kurumayan Toprak projesinin amacıevlerdeki saksı bitkilerinin tatil süresince kurumasını önlemektir. Bebek bezlerindeki sıvı emici maddeler (Süper Emici Polimerler) kendi kütlelerinin 300 katı kadar suyu bünyesinde tutabilen malzemelerdir. Bu amaçla bebek bezlerindeki sıvı emici maddeler (Süper Emici Polimerler) saksı bitkilerinin topraklarına eklenerek, kontrollü deneylerle gözlemlendi.. Bebek bezlerindeki su tutucu polimerlerin bulunduğu saksılardaki bitkilerin uzun süre susuzluğa dayandığı sonucuna vardık.”

Sergi, idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş