EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-05-2018 22:26   Güncelleme : 28-05-2018 22:26

AYAŞ DA MUHTEŞEM SERGİ

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün Ayaş Mahallesinde Meral ÇAM öğreticiliğinde 16 kursiyere El Sanatları alanında açılan ve 6 ay devam eden Çeyiz ürünleri hazırlama ve Kırkyama’ kurslarının sergi açılışı Ayaş da yapıldı.

AYAŞ DA MUHTEŞEM SERGİ

     Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer OKUR, Müdürlüğümüzce  Erdemli Merkez  ve Mahallelerinde çok çeşitli kurslar açtık.  Kursa katılanların çoğunluğunun  genç kızlardan onların da  bir kısmının  nişanlı olduğunu ve kızlarımız kursumuzda çeyizlerini hazırlıyorlar. Burada hazırladıkları çeyiz ürünlerini dışarıdan alsalar çok pahalıya mal edeceklerdi şimdi hem kursa katılıp meslek öğrendiler hem de çeyizlerini ucuza mal ettiler. Kursiyerlerimiz hem meslek öğrendiler , hem de  öğrendikleri meslekten elde ettikleri gelirle de aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır. Usta öğreticimizi , kursiyerlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim. Bütün insanlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum dedi.

 

         Ayaş MahallesiMuhtarı Bayram KURT da  Ayaş da  Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çeşitli kurslar açıldığını belirterek, “Genç kızlarımız çeyizlerini açılan bu kurslarda hazırlıyorlar. Kursa katılan kızlarımız hem daha ekonomik olarak çeyizlerini hazırlıyorlar, kendi evlerini kendi isteklerine göre şekillendiriyor ve süslüyorlar. Ben bu kursların açılmasında emeği geçenlere, kursa katılarak essiz eserler ortaya çıkaran kursiyerlere, sergimizin açılışına uzaktan ve yakından gelen davetlilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

           Ayaş MahallesiMuhtarı Bayram KURT , Belediye Meclis Üyesi İbrahim TEPE , Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR, Ayaş İlkokulu Müdürü Ali DEMİR , Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ali CİLA   ve   mahalle sakinleri  katıldı.

 

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş