MERSİN
Giriş Tarihi : 23-01-2021 17:03   Güncelleme : 23-01-2021 17:03

Orman içindeki parseller nedir?

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, orman alanlarında parsellenerek adeta ‘kişisel rant’ aracı haline gelen bölgelerin önüne geçmeye devam ediyor.

Orman içindeki parseller nedir?

Mezitli’de haksız rant sağlayanlara karşı mücadelesini sürdüren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çevlik Mahallesi’nde bulunan ormanlık bölgede parsellenen alanlara karşı sert bir tavır sergiledi. Geçtiğimiz yıllarda Eski Mezitli Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda yaşanan benzeri olaylara karşıetkili bir duruş sergileyen Başkan Tarhan, ‘kişisel rant’ aracı haline getirilen 8 bin 210 metre karelik alanın takipçisi olacaklarını ve herkesin bu alana sahip çıkması gerektiğini belirtti.

 

YAĞMA DEĞİLDE NEDİR?

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarhan, “Mezitli sınırları içerisinde bulunan bu tür doğa katliamlarına izin vermemiştik. Bunlara maalesef bir yenisi daha eklendi. Mezitli Fındıkpınarı yolu Çevlik Mahallemizde bulunan 8 bin 210 metre karelik, 13 hissedardan oluşan ormanda ağaçlarımız kesilerek, parselleniyor. Bu yerlerin parsellenmesinde neden sessiz kalıyoruz? Halkımız ile birlikte her konuda olduğu gibi tutumumuz kesin ve nettir. Bu yapılan vahşet yağma değil de nedir? Bu tür olayların sonuna kadar takipçisi olacağız. Orman, Kadastro, Çevre Müdürlüğü arasındaki zincir kimler tarafından oluşturuyor. Buna neden sessiz kalıyorlar?” şeklinde konuştu.

 

HAYDİ SAHİP ÇIKALIM

 

Ormanın kimler tarafından kesildiğini ve kimlerin tapu sahibi olduğunu herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Bu tür olayların örnekleriyle sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu fotoğrafın da ibretlik olmasını istiyorum. Ormanı kimler nasıl kesmiş, tapu sahibi kim olmuş bunların hepsinin açıklanması gerekiyor. Mezitli halkının çevreci uygulamaları ve talana karşı sergilediği duruşu dün nasıl ise bugün de aynı olacaktır. Haydi STK’lar, haydi meslek odaları, Çevlik Mahallesi’ne sahip çıkalım” dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş