MERSİN
Giriş Tarihi : 26-01-2021 08:08   Güncelleme : 26-01-2021 08:15

TOLLU YATIRIMLAR İÇİN 2022'Yİ BEKLİYOR

İlk on yıllık belediye başkanlığı günlerinde yaptığı çalışmalarla adını duyuran MHP’li Mükerrem TOLLU, son seçimden beri adından büyük yatırımlarıyla çok söz ettirmedi.

TOLLU YATIRIMLAR İÇİN 2022'Yİ BEKLİYOR

Bunun nedenleri; 2018 yılında başlayan ve henüz etkisi sert olarak hissedilen ekonomik sıkıntılar ve 2019 Mart ayından beri süren pandemi ekonomisidir. Belediye başkanı parası olursa yatırım yapabilir.

Bu nedenle son yerel seçimden sonra seçilen belediye başkanlarının seçim öncesi verdikleri sözlerin çoğunu gerçekleştiremediğini gözlemliyoruz. Adaylık sürecinde aslında ülkemizde ekonomik sıkıntılar vardı ama seçim heyecanıyla bu sıkıntıları dikkate almadılar ve ‘bol keseden’ yatırım ve hizmet sözleri verdiler.

Yazdığım bu durum ülkemizde bulunan 1387 belediye için de geçerlidir.

Kaynak yaratanlar ancak bankalardan BORÇLANARAK Bunu gerçekleştiriyorlar. Örneğin; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, belediye meclisinden borçlanma yetkisi alamadığı için bazı projelerini gerçekleştiremiyor.

2018’de başlayan ekonomik sıkıntıları zam ve az kazanç olarak hissetti insanlarımız. 2018 ekonomik sıkıntısını zamlarla hissedenlerin en başında belediyeler geliyordu.

İnşaat ruhsatlandırmalarından ve diğer kaynaklardan elde ettikleri gelirleri birden kesildi ya da azaldı. Satın aldıkları ürün ve hizmetlerin değerinde artışlar oldu. Tüm bunlar, kuşkusuz belediyelerin bütçelerini etkiledi.

Covid-19 salgını belediyelerin gelirlerini yok etti desem, yerinde olur. Ticaret pandemi nedeniyle zayıfladığı için vergi gelirleri düşünce belediyelere vergiden gönderilen pay da azaldı. Bazı belediyeler,kira gelirlerini almıyorlar ve bu gelirlerinden de oldular.

 2021 yılında Covid -19’un ekonomik etkisi yoğun hissedilecek. Bu nedenle Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanrım, yatırım projelerinin en büyüklerini  hayata geçirmek için 2022 yılını bekleyecek. Çünkü,son iki yılda daha çok proje yapsın ki yeniden seçilecek kadar kazanabilsin.

Başkan Tollu, tek partinin adayı olarak seçildiğinde büyük işler yapmıştı Şimdi AK Parti ve MHP’nin ortak adayı olarak seçilince, gelecek yıllarda  büyük projelere imzasını atacaktır. Bir Amerikan Atasözü “BİR ACEMİ KAPTAN GEMİYİ YÜZDÜRÜR AMA İKİ USTA KAPTAN GEMİYİ BATIRIR!”der.

AK Parti ve MHP adayı olduğu için yönetirken de bu iki partinin ortaklaşa kararlarıyla işler yürütülüyor diye düşünüyorum. Başkan Tollu, eğer işerini iki partinin temsilcileriyle birlikte alınan kararlarla yürütüyorsa yukarıya yazdığım Amerikan Atasözünü unutmalı. Siyasette işi şansa bırkmayacak kadar başkan Tollu tecrübeli bunu hepimiz biliyoruz.

Süleyman TaşSüleyman Taş