MERSİN
Giriş Tarihi : 07-02-2021 11:55   Güncelleme : 07-02-2021 11:55

Aysel Mavioğlu Öner AK Parti Mersin Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde Güven Tazeledi

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi Toroslar 1000 Kişilik Voleybol Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Aysel Mavioğlu Öner AK Parti Mersin Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde Güven Tazeledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle bağlandığı ve pandemi önlemleri çerçevesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen, AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ve Yönetiminin belirlendiği kongreye AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi Şaziye Gündüz, MKYK üyesi Şule Uygur, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, İl Başkanı Cesim Ercik, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Cumhur İttifakı Belediye Başkanları, İlçe teşkilatları ve AK Partili kadınlar katıldı.

 

AK Partili kadınların coşkusu içinde gerçekleşen kongre Divan Kurulu Heyetinin yerini alması ile başladı. Divan konuşmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Kongreye tek aday olarak çıkan AK Parti Mersin Kadın Kolları'nın başarılı Başkanı Aysel Mavioğlu Öner yapmış olduğu konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

 

Öner konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Lütfiye Selva Çam’dan, teşkilatımızdan ve milletimizden aldığımız güç ile yolumuza devam ediyoruz. Sağlam ve köklü fikirler ile devlet ve milletimiz için Ak Kadınlar olarak el ele verip; güçlü bir Türkiye, güçlü bir devlet, güçlü bir millet, güçlü bir Mersin ve daha aydınlık yarınlar için durmak ve yılmak bilmeden çalışacağız. Bu kutlu yolda, bu memleket davasında gösterdiğiniz gayretleri, emekleri, döktüğünüz alınterini çok iyi biliyorum. Bu zor pandemi günlerinde dahi sokakların ayazını, memleket aşkıyla çarpan yüreklerinizle ısıttığınız, hayatınızdan, evinizden evlatlarınızdan ayırdığınız zamanda, maziden gelen bu kutlu yükün atiye sevkini düşlediğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Sizlerle birlikte davamızın hamalıyız ve taşıdığımız yükten her zaman şeref duyarak yürüyoruz. Bizler her zorluğa karşı dimdik duran, daima ileriye bakan, ülkemiz ve milletimiz için serden geçenleriz ve her daim buradayız.

 

Çalışan, üreten, ülkemizin kalkınması için ter döken, dünyayı güzelleştiren ve büyük bir onurla davamıza emek veren siz kadınlarımız tüm saygı ve övgüleri fazlasıyla hakediyorsunuz. Tarihimizden ve yakın geçmişimizden biliyoruz ki; kadınlarımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi ülkemizin dara düştüğü her an namlulara meydan okuyarak, cansiperane en ön safta yer aldılar.

Buradan 15 Temmuz gecesi şehit olan ve yaralanan gazilerimizi bir kez daha saygıyla yad ediyor, görevi başında şehit edilen Al yazmalı Aybüke Öğretmeni, evlatlarını korumak için bombaların üzerine atılan Hatice Belgin'i, 11 aylık Bedirhan bebeği ile şehit olan Nurcan Karakaya kardeşimizi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şairin “İçimde kaynayan bir mahşer var, bu mahşer bir de annelerin kalbinde kaynar…” dediği gibi, kalplerinde mahşer kaynayan, vatan uğruna şehit verdikleri evlatlarının mezar taşlarına sarılan şehit annelerimizin ellerinden saygıyla öpüyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

Cesaretine, korkuzuluğuna, ülkemiz, milletimiz ve partimiz için verdiği emeklere bizzat şahit olduğumuz, gece gündüz demeden fedakârlıkla mücadele veren tüm AK Kadınlarımıza emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle geçmiş süreçte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de, partimiz ve 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, teşkilatımızın tüm kademeleriyle birlikte, yol arkadaşlığı yapacak ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Canı gönülden inanıyorum ki hep birlikte Mersinimizde partimizi çok daha güzel yerlere getireceğiz.

İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongremizin Partimize, teşkilatımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyor, şu an bu salonda bulunan ve ülkemizin dört bir yanında kalpleri vatan aşkıyla çarpan, yürekleri Akdeniz gibi geniş tüm Kadın kardeşlerimi gönülden selamlıyor, hepinizi Rabbime emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile kongre salonuna bağlanmasıyla tüm kadınların hep birlikte 'Bizimkisi bir aşk hikayesi' şarkısını söylediği kongrede, Aysel Mavioğlu Öner ve Cesim Ercik 2023'te Cumhur İttifakı olarak Mersin'i alma sözü verdiler.

Süleyman TaşSüleyman Taş