ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 26-02-2021 22:47   Güncelleme : 26-02-2021 22:47

Debi Akademi'de Eğitim 1 Martta Başlıyor

Debi Akademide basın mensupları ile bir araya gelen Genel Koordinatör Burak Burakgazi 1 Martta başlayacak olan yüz yüze eğitime hazır olduklarını belirterek yüzyüze eğitimin hayırlara vesile olmasını dileyerek şöyle devam etti.

Debi Akademi'de Eğitim 1 Martta Başlıyor

Debi Akademide basın mensupları ile bir araya gelen Genel Koordinatör Burak Burakgazi 1 Martta başlayacak olan yüz yüze eğitime hazır olduklarını belirterek yüzyüze eğitimin hayırlara vesile olmasını dileyerek şöyle devam etti.

Öncelikle pandemi döneminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,  yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir de bizler için, nefessiz kalanlara nefes olabilmek için tüm gayretlerini gösteren sağlık çalışanlarına minnettar olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.

Debi Akademi olarak pandemi döneminde ulaşılabilir okul olduk. Öğretmen, personel, idare ve yönetim olarak fedakârca gayret gösterdik. Mesai kavramını tamamen ortadan kaldırarak vakit gözetmeden eğitim seferberliğinde bulunduk. Gece gündüz, hafta içi hafta sonu, her zamanve her koşulda öğrenci ve velilerimizin yanında yer aldık.

Şu bir gerçek ki eğitim dünyada yeniden dizayn ediliyor ve bu yeni düzenden uzak durmak imkânsız görünüyor. Yeni dünyada uzaktan eğitim, yeni nesil öğrenme biçimi haline gelmektedir. Elbette eksileri olacaktır, ailelerin bu yeni sisteme adapte olmaları zaman alacaktır. Ne var ki yadsınamaz artılarını da göz ardı etmemek gerekiyor. Mesela öğrencilerin kendilerine ve ailelerine ayıracak vakitleri olacaktır. Ezber ve sonu gelmez testler de görünüşe göre tarih olacaktır. Artık her şeyi bilen değil, ihtiyaç duyulan bilgiye ne şekilde ulaşacağını bilenlerin dönemi başlıyor. Elbette bir sistemi yenisiyle bir anda değiştirmek mümkün değil. Biz de kurum olarak akademik danışma kurulumuzla, paydaşlarımızla, yetkin ve güçlü öğretmen kadromuzla bu işin üstesinden başarıyla gelmekteyiz.

Kurumumuza özel “Debi Evde Eğitim Programı (DEEP)”başlığı altında uzaktan eğitim sistemi oluşturduk. Bu sistem üzerinden öğrencilerimizi ve velilerimizi hem akademik, hem sosyal, hem de psikolojik olarak destekledik. Bu olağanüstü süreç içerisinde öğrencilerimizin eğitim-öğretim motivasyonunu üst seviyede tutmayı başardık. Akademikdanışma kurulumuzunuyguladığı anket neticesinde velilerimizinuzaktan eğitim modelimizden  %98,7lik memnuniyet oranı bizemotivasyonkaynağı oldu. Öğretmenlerimizle birlikte bu sonucun haklı gururunu yaşıyoruz. Sergilemiş olduğumuz bu gayretin mükâfatı öğrencilerimizin başarısı ve velilerimizin memnuniyetidir. TürkZekâ Vakfı ve Tales Matematik Yarışmalarında okulumuz bölge elemelerini geçerek ülke finallerinde Mersin’imizi ve Erdemli’mizi temsil etmeye hak kazandı.

Debi Akademi olarak pandemiye rağmen kadromuzu %20 oranında genişleterek her öğrencimizle daha fazla bireysel ilgilenme imkânı bulduk. Öğrenci sayımızda da %10luk bir büyüme yaşadık. Ekibim ile birlikte bu süreci çok iyi yönettiğimize inanıyoruz. Yine bu süreç içerisinde öğrenci kaybı yaşamadığımız gibi yeni kayıtlar ile ailemizi büyüttük. Ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin de tercihleri olduk. Amerika’dan, Ukrayna’dan, Rusya’dan ve İran’dan çeşitli uyruklardan öğrencilerimiz var.

Akademik danışma kurulu, zengin ve yetkin eğitim kadrosu, teknolojik altyapısı ve etkili sistemi ile güçlü kurumumuz, Akademik danışma kurulumuzun kurumumuza özel olarak hazırladığı ölçekler ile her öğrencimizin öğrenme sitiline ve zekâ türüne uygun programlarla bireysel çalışıyor; bireysel ödevlendiriyor ve her öğrenciye uygun projelerle onları geliştirmeye devam ediyoruz.Pandemi döneminde tüm sınıf kademelerinde online derslerin dışında Bilgi Yarışmaları, Online Deneme Sınavları, Online Deneyler, Online Beceri Dersleri ve Kültür Sanat Aktiviteleri yaptık.  Sadece okuldaki öğrencilerimiz için değil velilerimiz ve bizi takip edenler için her hafta Cuma günü sosyal medyada interaktif dikkat soruları paylaşıyoruz.  Öğrencilerimizin sosyalliğini kaybetmemeleri ve bağlarını koparmamaları içinonline akran iletişimi saatiyapıyoruz. 

“Aslında Ne Konuşuyoruz?” başlıklı paylaşımlarımızla Etimolojiyi keşfediyor ve Türkçenin tarihine yolculuk yapıyoruz.  

Deyimlerimizi, atasözlerimizi doğru bir şekilde telaffuz etmek ve doğru bir biçimde kullanmak için “Doğrusu Ne?” başlıklı paylaşımlar yapıyoruz.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek için haftalık kitap kritiği yapıyoruz.

Bu süreç içerisinde velilerimizi de unutmadık. Pandemi döneminde öğrencilerin gelişimlerine yönelik “Veli Eğitim Seminerleri” düzenledik.

Çocukların aileleri ile nitelikli zaman geçirmeleri için “Evde Etkinlik” önerilerinde bulunduk.       

Debi Akademi olarak 1 Mart’tan itibaren başlaması planlanan yüz yüze eğitimde de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimize uygulayacağımız hazırbulunuşluk testi ile öğrenme eksiklerini tespit ederek hem sınıf genelinde hem de bireysel olarak telafi programı uygulayacağız. Ayrıca kısıtlamaların gevşetilmesi veya tamamen kaldırılmasıyla hafta sonları da telafi dersleri ile öğrencilerimizin gelişimlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Yaz döneminde de anasınıfından tutun 8. sınıf öğrencilerimize kadar tüm öğrencilerimizle öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olacağımız kapsamlı bir telafi eğitim programı planladık.

Sonuç olarak diyebiliriz ki Debi Akademide eğitim-öğretim okul ile sınırlı kalmayıp gerek online gerek de yüz yüze olarak her şartta devam etti, devam edecek. Bizler Debi Akademi olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin her daim yanlarında olup onlara okuldaymış izlenimlerini kaybettirmeden destek çıktık. “Bizim DEBİ hayalimiz var.” diyerek çıktığımız bu yolda vizyonumuz ve misyonumuz çerçevesinde en güzel şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Hedeflediğimiz bu doğrultuda sağlam kadromuz ve tüm imkânlarımız ile eğitim öğretim için her daim buradayız.

Sağlıklı, mutlu günler dilerim.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş