EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-09-2018 21:28   Güncelleme : 12-09-2018 21:38

ERDEMLİDE DEV EĞİTİM YATIRIMI

Erdemlinin yerli ve milli markası Yeşilyurt ticaret Erdemlide Cafer Tayyar Yeşilyurt ve Kamil Yeşilyurt yerli ve milli sermaye ile son teknoloji ile donatılmış okul kurarak eğitime dev yatırım yaptı. Böylelikle Erdemli eğitimde elli sene önden gidecek.

ERDEMLİDE DEV EĞİTİM YATIRIMI

Debi Akademi yemekhanesi derslikleri kütüphanesi spor salonları bilişim  teknoloji tasarım  sınıfları tecrübeli ve üst düzey eğitim kadrosu ile geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime başladı

     

       Erdemli de yerli ve milli sermaye ile kurulan Debi Akademi eğitim ve öğretime başladı.
Debi Akademi 400 öğrenci kapasiteli 20 öğretmeni 30 personeli ile hizmet veriyor. 
           

            Bugün debi akademinin misafirleri Erdemli kaymakamı Avni Kula Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu Erdemli ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Metin idi ve basın mensupları idi. .

           

Debi Akademi tarafından Erdemli protokolüne ve basına yapılan bilgilendirmede öne çıkan başlıklar şöyle:

           

Her dalda Geleceğimiz olan çocuklarımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak en büyük geleceğimize yapılan yatırım çocuklarımıza yapılan yatırımdır ve Debi Akademide geleceğin insanlarını yetiştireceğiz diyerek yapıldı.

             Debi Akademi kurulma aşamasında akademik bir ekip çalışması ile kuruldu. Maddi durum hiç bir zaman söz konusu olmadı. Öğretmelerin kuruma dahil edilmesi tamamen üst düzey eğitimci bir komisyon tarafından mülakatla yapıldı. Yatırımcılar hiç bir şekilde öğretmen ve personel  alımına müdahil olmadı.

          

Okul onlarca yıl sonraki doğacak ihtiyaçlar ve teknolojik ihtiyaçlar düşünülerek inşaa edildi. Bahçedeki ağaçların dikimi sırasında yıllar içinde ne kadar büyüyeceği hesap edilerek dikimi yapıldı.

                        Benim gazeteci olarak ziyaret Mersin'de ettiğin en güzel mimari ile yapılmış ;temiz düzenli en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir eğitim öğretim merkezi..

            Debi Akademi ailesine geleceğimiz olan çocuklarımız için yaptıkları eğitim okulunda Mersin Beyaz Gündem gazetesi olarak başarılar diliyorz.

Süleyman TaşSüleyman Taş