SAĞLIK
Giriş Tarihi : 21-09-2018 23:05   Güncelleme : 21-09-2018 23:11

ERDEMLİYE YAKIŞAN SAĞLIK HİZMETİ

Acil servis tepeden tırnağa değişiyor Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erman Eker, acil servis genişletme çalışmalarının bitmesinin ardından Tıp Fakültelerinin Uygulama Hastanelerinin acil servislerine benzeyeceğini söyledi.

ERDEMLİYE YAKIŞAN SAĞLIK HİZMETİ

 

Erdemli ilçesinin doğudan ve batıdan sürekli göç aldığına dikkat çeken Eker, böylesi güzel ilçenin Devlet Hastanesi Acil Servisinin de güzel olması gerektiğini bu nedenle de acili iyileştirmek ve rahatlatmak için bir dizi uygulamalar yaptıklarını söyledi.

               

                159 yatak kapasiteli, 50’si uzman olmak üzere 62 doktor, 172 hemşire, 90 ebe olmak üzere toplam 775 personeli bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Eker Acil ünitesinde yapılan yeniliklerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

                Başhekim Yardımcısı Mesut Yeşilova, Sinan Arslan, Hastane Müdürü Cahit Tezcan, Sağlık Bakım Müdürü Fatma Ateş, Müdür Yardımcısı Ömer Ercan, Mesut Akdemir ile birlikte acil servisteki tadilatla ilgili bilgi verdi.

              

           Başhekim Eker, hastane acil servisinin yeterliği konusunda aldıkları talep  ve önerileri dikkate alarak yeni bir proje ile 14 yataklı müşade alanını 50 yatağa çıkarttıklarını, çocuk hastalar içinde acil servisin içinde çocuk müşade alanı ayırdıklarını kaydetti.

                Erdemlinin giderek geliştiğini ve nüfusunun arttığını söyleyen Eker; “Erdemli Devlet hastanemizin acil servisini günün şartlarına uygun hale getirmek için genişletiyoruz. Daha önce 14 yataklı olan acil polikliniğimiz tamamlandığında 50 yataklı olarak hizmet verecek. Yeşil, Sarı ve Kırmızı alanlarda her doktorun ayrı ayrı görev yapacağı acil polikliniğimizde artık sıra bekleme olayı tarih olacak. Sedyede ve oturma alanlarında olağanüstü durum olmadığı takdirde serum takma olayı bitecek. 9 ay önce göreve geldiğimizde önceliğimiz acil servisin günün şartlarına uygun hale getirmekti bunu başardık ve acil ünitesi yılbaşında hizmete girecek. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

             

            Acil servis genişletme çalışmalarının en sıkıntılı zamanını yaşadıklarını kaydeden Eker; “eski acilimizin tadilatına başladık, bu esnada tüm hastalarımız (acil-poliklinik-yatan hasta) aynı girişi kullanacak, bu durum için önlemler almamıza rağmen hem hastane önündeki trafik hem de hastane içindeki trafik sıkıntılı olacak. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan bu süreçte anlayış bekliyor, oluşabilecek ufak tefek aksaklıklar için özür diliyoruz. Ancak bu sıkıntılara değecek, acil servis genişletme işlemimiz bittiğinde Erdemlimize yakışan geniş ve ferah bir acil servise kavuşacağız.” dedi.

                Hastanenin otopark sorununu da yakın zaman da çözeceklerini ifade eden başhekim Eker, ‘’Katlı otopark alanı yapılarak artık hasta ve yakınları rahat edecek. Bütün uzman doktorlarımız inşallah tamamlanacak ve halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunacağız. Bizleri bu çalışmalarda her zaman destekleyen İl Sağlık Müdürlüğümüze, İlçe Kaymakamımıza, Çalışma arkadaşlarımıza ve personellerimize çok teşekkür ederim” diye belirtti.

Süleyman TaşSüleyman Taş